Er Nokia ved at droppe mobiler helt?

Spillekonsol har Intels nyeste supermotor

(Foto: MSI)

De fleste med interesse for computerspil har uden tvivl opdaget, at der på det seneste er kommet en hel stribe nye bærbare spilkonsoller.

Nintendo har haft flot succes med sin Switch enhed, mens Steam Deck er solgt fint på især det amerikanske marked.

Sony genoplivede også sin bærbare konsol i november sidste år, og i mellemtiden er der så dukket rivaler op fra Lenovo Legion Go og Asus ROG Ally.

(Foto: MSI)

Alle satser de på, at folk bliver trætte af at kæmpe med spil i timevis på en smartphone. Det fungerer selvfølgeligt fint, men ikke ideelt.

Der mangler ganske enkelt konsollens bedre betjening med fysiske knapper, og så kan mobiltelefoner ikke køre pc-spil.

Senest i rækken af nye bærbare pc-konsoller kommer fra MSI, der normalt er mest kendt for sine gamer-fokuserede laptops i topklassen.

(Foto: MSI)

Den nye MSI Claw A1M lægger sig også helt fremme i feltet. Det er nemlig den første konsol med Intels helt nye og superkraftige Core Ultra processor ombord.

Denne seneste nye “motor” er først nu ved at komme ud sammen med markedets kraftigste Windows-laptops, så MSI er hurtigt ude med Core Ultra til spil.

Dermed får Intel-konkurrenten AMD også for alvor konkurrence. Der sidder nemlig AMD processor og grafikkort i alle andre hånd-konsoller på markedet.

(Foto: MSI)

For en sikkerheds skyld har MSI indbygget et avanceret HyperFlow kølesystem i den nye Claw. Her sidder også et kraftigt 53 Wh batteri og selv de hurtigste Thunderbolt 4 stik.

Oveni skal MSI Claw være ergonomisk designet, så konsollen passer til de fleste størrelser hænder.

Selve det ydre design kan godt minde om Asus ROG Ally, men greb og knapper skal være større hos MSI. Desuden er der jo de indre forskelle.

Claw fås med en Intel Core Ultra 7 processor, der assisteres af hurtig 16 GB DDR5 RAM, Intel Killer Wi-Fi 7 og Intel Arc grafikkort.

Den håndholdte super-konsol måler 294 gange 117 gange 21,2 millimeter. Den vejer 675 gram og fås kun i sort.

Den danske pris er endnu ikke offentliggjort, men i USA koster nyheden solide 699 dollars eller ca. 4.900 danske kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Nokia ved at droppe mobiler helt?