IKEA gør mere ved musikken

Mobilen til gamer-freaks

Asus ROG Phone 6D. (Foto: Asus)

Hvis der er én smartphone fabrikant, der er indbegrebet af alt det nye på gamer-mobiler, må det være Asus.

Laptop-specialisten fra Taiwan fører via sine ROG-brandede telefoner an med super præstationer, store højttalere og lynhurtige skærme.

De har også effektive kølesystemer, special-knapper til gamere og naturligvis et klassisk 3,5 mm stik til hovedtelefoner. Trådløst Bluetooth reagerer ikke rapt nok for inkarnerede mobil-spillere.

Efter lanceringen af sin helt nye ”D” model står Asus nu med hele fire forskellige ROG Phones 6. Dertil kommer diverse special-udgaver til f.eks. Batman fans..

ROG 6D og 6D Ultimate. (Foto: Asus)

D’et i den nyeste model afslører, at telefonen ikke har en af de sædvanlige Snapdragon motorer ombord. I stedet har Asus valgt den splinternye Dimensity 9000+ processor fra MediaTek.

Det er en lynhurtig chip på 3,2 GHz, som skal bevise, at MediaTek også kan begå sig i de øverste skylag af gaming. MediaTeks processorer ses ellers mest i mobiler i mellem- og budget-klasserne.

For at give en hurtig oversigt: ROG Phone 6 og ROG Phone 6 Pro, der kom i juli, indeholder Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1 motor, mens de helt nye ROG Phone 6D og ROG Phone 6D Ultimate kører med MediaTek.

Den største forskel mellem Pro / Ultimate og de ”almindelige” 6’ere er mængden af RAM og lager. Desuden har topmodellerne også et lille to tommers OLED display på bagsiden.

Generelt set kommer Asus ROG Phone 6’erne med et ekstremt hurtigt AMOLED display på 6,78 tommer. Det har en opdaterings-frekvens på hele 165 Hz og kan vise billeder i Full HD+ og med HDR10+.

De tre kameraer på ryggen er på 50 megapixel til hoved-objektivet, 13 MP til en ultra vidvinkel og en 5 MP tele.

De skal kunne optage video i 8K kvalitet med 24 billeder i sekundet (fps), mens 4K indspilles med de meget bedre 120 fps.

Endelig rummer Asus telefonerne et stort batteri på 6.000 mAh, der kan oplades med hurtige 65 watt. Man kan også sende strøm videre til en anden gadget med 10 watt – det, der hedder ”reverse charging.”

Asus ROG Phone 6 Batman Collection. (Foto: Asus)

De nye ROG Phones er bygget op omkring et chassis i letvægts-aluminium. Fronten er Corning Gorilla Glass Victus, mens bagsiden må nøjes med Gorilla Glass 4.

Coveret er lidt vandtæt efter IPX4 og byder bl.a. på et belyst logo på bagsiden. Samtidig er der anbragt tryk-følsomme zoner rundt om på telefonen – ”gaming triggers.”

Stereo-højttalerne har hver deres digitale forstærker. Der et tre-bånds Wi-Fi, Bluetooth 5.2, fire-dobbelt GPS og en finger-aftryks-skanner, som er gemt bag forplade-glasset.

De to seneste D-modeller af Asus ROG Phone 6 skal koste fra 949 euro eller ca. 7.200   kroner. Den dyreste Ultimate variant med 16 GB RAM, 512 GB lager og en separate AeroActive Cooler 6 skal man betale 1.399 euro for – ca. 10.600 kroner.

Prisen på de særlige Batman-udgaver af ROG Phone 6 er endnu ikke offentliggjort….

Her er en Asus for Batman-elskere. (Foto: Asus)

Her ses et komplet sæt tilbehør til en ROG Phone 6. Det eneste, der mangler et et sæt hovedtelefoner. (Foto: Asus)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA gør mere ved musikken