Meget mere liv på laptoppens låg

174.000 danskere stod foran Christiansborg

(Foto: Teleselskabet 3)

Hvis man har siddet foran tv-skærmen i går søndag for at sige farvel til vores gamle dronning Margrethe II og sige god dag vil den nye kong Frederik X, var ingen i tvivl om, at der var sort af mennesker i det indre København.

Havde man vovet sig ind på Christiansborg Slotsplads, Amalienborg eller Kongens Nytorv, ville have oplevet det på egen krop. Bare glade mennesker over det hele og et bølgende hav af små dannebrogs-flag.

I dag er teleselskabet 3 kommet med et bud på, hvor mange folk som samlede sig i downtown København for at være så tæt på den historiske begivenhed som muligt.

3 har nemlig kunnet måle på sine mobilmaster i nærheden af de vigtigste skuepladser og derudfra beregne, hvor mange mennesker havde fundet vej ind i hjertet af hovedstaden.

Ifølge 3’s analyse-afdeling 3insights var det i alt knap 300.000 søndag eftermiddag klokken 15!

Mere præcist var det ca. 174.000 på Christiansborg Slotsplads, 52.000 på Kongens Nytorv og 73.000 på Amalienborg Slotsplads.

Det er 370 procent flere end på en normal søndag foran Christiansborg, 247 procent flere på Kongens Nytorv og 152 procent flere på Amalienborg.

3insights har indsamlet anonymiserede mobildata fra de master, der befinder sig i området. De viste  for første gang, at 5G-trafikken overgik 4G til et offentligt arrangement, som 3 har fulgt tæt.

Data blev indsamlet mellem klokken 14 og 15 ved at tjekke, hvor mange mobiler der var til stede på de tre pladser. Ud fra dette tal har 3 beregnet det sandsynlige totale antal mennesker på samme sted.

De mange tusinde fremmødte var selvfølgelig meget bevidste om, at de var vidner til et unikt øjeblik i danmarks-historien.

Derfor skulle der sendes masser af fotos og små videoklip til venner og familie eller lægges op i de sociale medier.

”Den mængde data, som blev brugt på Christiansborg Slotsplads, svarer til det tal, vi ser på Roskilde Festival fredag aften, hvor der er flest tilskuere foran Orange Scene,” forklarer Stefan Ring Støhrmann. Han er Head of Network Operations hos 3 i Danmark:

”Det er helt vilde tal. Vi er glade for, at vi undgik nedbrud, selvom der var spidsbelastning på mobilnettet, da de kongelige trådte frem på balkonen,” fortsætter han.

At der var drøn på de trådløse netværk og links, kunne man måske se endnu bedre på tv. Stort set alle tv-stationer havde små nedbrud, når de forsøgte at skifte rundt blandt deres reportere inde i menneske-flokkene.

Hvis der var tæt på 300.000 danskere, som trodsede kulden for at komme tæt på de kongelige, må millioner har kigget med hjemme foran tv-skærmene i deres lune hjem.

Ifølge streaming-tal fra 3 lå data-trafikken 300 procent over normalt niveau, da kong Frederik X og statsminister Mette Frederiksen stod frem på balkonen.

Mens kongen holdt sin trontale, holdt danskerne vejret. Næsten ingen ringede til hinanden. Først et par minutter senere steg opkalds-trafikken igen.

Som nævnt kiggede allerflest med klokken 15. Set over hele søndag eftermiddag var dataforbruget 133 procent over normalt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meget mere liv på laptoppens låg