Ny mobil hjælper gorillaer i nød

Halvdelen løber tør på festivaller

Alle har deres smartphone med til sommerens mange festivaller og udendørs koncerter. Den er også altid med, når turen går til stranden, på picnic eller skovtur.

Her er den super-rar at have ved hånden. F.eks, når man vil optage et par videoer af, hvad der sker på scenen – og af yndlings-kunstneren naturligvis. Desuden skal der skydes masser af selfies. Ingen af vennerne i de sociale medier må være i tvivl om, at man hygger sig i sol og musik.

Op mod halvdelen af alle danske festival gæster oplever imidlertid, at deres smartphone løber tør for strøm Batteri symbolet på telefonen lyser rødt. Selvfølgelig altid midt i koncerten eller på et stede, hvor der er meget langt til den nærmeste stikkontakt. Og et ekstra batteri – en Power Bank – hvem tænker på at have sådan en svend med i lommen?

Ifølge en ny undersøgelse, som analyse bureauet Userneeds har lavet for teleselskabet 3, har 72 pct. af de 18- til 29-årige oplevet at løbe tør for strøm på mobilen, mens de var på festival. Tager vi alle aldersgrupper med, er det 46 pct.

Én ting er musikken, som man ikke vil gå glip af ved at forlade koncerten for at finde en ledig stikkontakt. Noget andet er sikkerheden. Hele 17 pct. af de 18- til 29-årige føler sig nemlig utrygge, når mobilen er løbet tør.

Derfor prioriterer 33 pct. af dem altid eller nogle gange at få strøm på mobilen frem for at være sammen med deres venner – eller se en koncert.

I modsætning til de gamle mobiltelefoner fra før iPhone-tiden bruger moderne smartphones rigtigt meget strøm. Store skærme og kraftige processorer æder ligefrem energi. Derfor holder de færreste mobil i dag mere end en døgn på en optankning. Og meget mindre, hvis de bruger flittigt til at tage fotos, uploade og downloade fra internet osv.

Teleselskabet 3 har en række gode råd parat til, hvordan man sparer strøm på sin mobiltelefon. Rådene kommer lidt sent i forhold til den danske festival-sæson. Men ok – bedre sent end aldrig:

Skru ned
Det er færreste, der har brug for et blændende skarpt lys, når en sms skal læses, eller et billede skal uploades. Så sørg for at skrue ned for lysstyrken, og ha’ skærmen sat til stand-by, så snart den ikke er i brug.

Slå roaming fra
Selvom de fleste godt kan lide at være online hele tiden, kan de forlænge mobilens levetid væsentligt ved at slå roaming fra, når den ikke er i brug.

 

Tørstige apps
Nogle apps bruger mere strøm end andre. Det gælder ikke minds apps, der konstant kører i baggrunden, uden at man lægger mærke til det. Derfor er det en god idé at slette de apps, mens man er på festival eller borte fra en stikkontakt i længere tid. Det er særligt Pokémon Go og Facebook, der sluger rigtig meget strøm. Hvis du ikke kan undvære Facebook, kan du altid logge ind via mobilens webbrowser. Det sparer meget energi.

Sluk for notifikationerne
Hver gang du får notifikationer, bruger din telefon strøm – først og fremmest fordi skærmen lyser op. Når du får en notifikation, pirrer det din nysgerrighed for at åbne telefonen og se, hvad der f.eks. er skrevet til dig på Instagram eller Snapchat. det koster også strøm. Derfor kan det være en god idé at slå de notifikationer fra, som du bedst kan undvære.

3’s gode råd gælder ikke kun festivaller. De er vigtige, hver gang man befinder sig mange timer fra en stikkontakt med sin mobil på sig.

Skygge er godt
Rigtig mange danskere har iPhones – og Apple advarer selv imod, at man udsætter telefonen for mere end 35 grader. Det kan medføre skader på batteriet. 35 grader kan man sagtens nå, når man står i solen. I denne sommer sågar, når man sidder i skygge udendørs. Under alle omstændighed er det bedst at holde mobiltelefonen fra direkte sol. Lad den heller ikke ligge i et skoldhedt telt.

Powerbank
En god Power Bank kan spare en masse bekymringer, når man er på farten. Det ekstra batteri skal selvfølgelig også være fuldt opladet ligesom mobilen. Husk det hjemmefra.

Spar på batteriet
Mange moderne smartphones har en batteri sparefunktion. Den reducerer hentning af emails, iCloud-fotobibliotek og andre features, som bruger strøm. Hvis din telefon ikke har en sparefunktion, kan de fås via en gratis app.

Luk ikke apps ned
Det er en myte, at man bør lukke alle sine apps ned for at spare strøm. I hvert fald ikke de apps, som man ofte har i anvendelse. Mobilen bruger nemlig overraskende nok mindre energi på at lade de aktive apps køre i standby, end hvis den skal starte de forskellige apps op igen.

(Skemaer: 3 og Userneeds)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny mobil hjælper gorillaer i nød