Hvor ligger verdens store data-centre?

Gamer hovedtelefoner, der kan det hele

(Foto: Logitech)

Hovedtelefoner til computer-spillere er som regel ret ensrettede. De passer kun til én type signalkilde – pc, Microsoft Xbox, Sony PlayStation eller Nintendo. Måske fungerer de med to af platformene.

Den schweiziske tilbehørs-gigant Logitech bryder nu med denne monotoni og vil samtidig sætte nye standarder for lydkvalitet i Hi-Fi klassen.

Det er heller ikke noget, man hører hver dag i gamer-verdenen, hvor hoved- og øretelefoner først og fremmest skal kunne spille højt og reagere lynhurtigt på de skiftende hændelser i spillene.

(Foto: Logitech)

Med Logitech G’s nye Astro A 50X hovedtelefoner følger en docking-station, hvor man med et enkelt tryk på en knap kan skifte mellem PlayStation 5, Xbox Series X, Nintendo Swit og en pc.

Man skal altså ikke ofre penge på separate hørebøffer, hvis man spiller på f.eks. både en pc og en PlayStation.

Docking-stationen, der også fungerer som trådløs oplader af hovedtelefonernes batterier, indeholder desuden en hel stribe stik.

(Foto: Logitech)

Dem kan man både bruge til at forbinde flere spillekonsoller, men også til at skræddersy sin opstilling med skærme, forstærkere og højttalere.

Selve hovedtelefonerne kommer med drivere – højttaler-enheder – der er 40 mm i diameter og fremstillet i det ekstremt lette graphene materiale. Det er de samme, som sidder i Logitech G’s Pro X2 hovedtelefoner.

Hørebøfferne er også headsæt med en 16-bit mikrofon i professionel kvalitet. Der er samtidig support for Dolby Atmos surround sound og Logitechs eget Lightspeed system til trådløs kommunikation.

Logitech hubben har masser af stik til kabler. Desuden har den trådløs Bluetooth og fungerer som trådløs oplader af hovedtelefonerne. (Foto: Logitech)

Man styrer tonekontrol, volumen og equalizer via Logitechs G Hub. Man kan tillige mixe signalkilder via Bluetooth, og hele molevitten skal kunne køre for fulde omdrejninger i 24 timer på en batteri-opladning..

Den medfølgende hub er ganske avanceret: Den leverer bl.a. PlaySync teknologi, der benytter HDMI til at lade hubben fungere som en digital switch for ens spil-opsætning og hele husets audio/video.

I den forbindelse tilbyder hubben to separate HDMI 2.1 indgange, der kan arbejde med 4K ved 120 Hz billed-opdatering – til Xbox og PlayStation.

De store hovedtelefoner skal kunne levere ægte Hi-Fi lyd til gamerfolket. (Foto: Logitech)

Hubben har også en USB-C baseret DisplayPort til pc’er plus en enkelt HDMI 2.1 udgang. Alt dette kan f.eks. bruges til at køre spil-signalerne via hubben til et enkelt tv eller en skærm via HDMI.

Vel at mærke kan det ske, uden at man behøver at tage specielle hensyn til sine enheders forskellige ”refresh rates” (VRR) eller Auto Low Latency kredsløb (ALLM).

For at få det nye Logitech system til at fungere skal man forbinde sin eller sine spilkonsoller til HDMI input stillene på Astro A50X hubben. Desuden skal man have et USB-C kabel mellem hver end.

Bruger man derimod en pc at spille på, bliver den bedst forbundet til hubben via en DisplayPort med USB-C kabel. Bagefter kobler man sin tv-skærm eller spil-monitor på ved hjælp et HDMI 2.1 kabel.

Skiftet mellem signalkilde sker legende let på en PlaySync knap: Mens billederne kører via kabler, kommer den medfølgende lyd flyvende trådløst til hovedtelefonerne.

Når man placerer hovedtelefonerne i hubben, stoppes al lyd til dem. Den kan så sagtens sendes videre til eksterne højttalere via Bluetooth.

Astro A50X er Logitechs hidtil mest ambitiøse gamer-hovedtelefoner, men desværre også de dyreste:

I Danmark kan det forudbestilles nu på Logitech G’s hjemmeside til 2.999 kroner. Ude i butikkerne lander nyheden først i begyndelsen af 2024….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor ligger verdens store data-centre?