Bedre kontakt mellem Windows og iPhones

Her er Xiaomis første elbil

(Foto: Xiaomi)

(Opdateret) Det har længe været en åben hemmelighed, at flere af Kinas store elektronik giganter pusler med egne elbil-projekter.

En logisk konsekvens af, at moderne elbiler snarere minder om en computer på fire hjul end en konventionel benzinbil med et display i instrument brættet.

Både Huawei og Xiaomi er langt fremme i udviklingen af egne elbiler, og natten til i dag har Xiaomi lækket de første officielle fotos af sin Modena elbil. Den går også under betegnelsen SU7 og SU7 Pro.

Fræk rumpette med integreret hækspoiler. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Modena fremstår i et sporty design, som tydeligvis henter mere inspiration fra Porsche, Tesla, Aston Martin eller McLaren end fra gennemsnittet af ret klodsede el-SUV’er fra Kina.

Modenas rumpe ligner således Tesla Model S eller Aston Martin Rapide. Den præges af en spoiler vinge, der normalt er skjult, men kører automatisk frem ved hastigheder over 120 kilometer i timen.

Hastigheden ser i det hele taget ud til at imponere hos Xiaomi. Modena fås med elmotorer på mellem 220 og 495 kW, hvilket svarer til 295 og 663 hestekræfter.

(Foto: Xiaomi)

Sidstnævnte har elmotorer på både for- og bagaksel. Den skal angiveligt nå en tophastighed på 265 kilometer i timen. Standard-modellen har baghjulstræk og topper ved 210 km/timen.

Topmodellen af Xiaomi Modena ventes at rumme et hyper-moderne batteri af nikkel mangan kobolt (NMC) med 100 kWh kapacitet og 800 voly arkitektur. Den skrabede variant må klare sig med et mere almindeligt batteri af lithium jern fosfat (LFP).

Ligesom Huawei indbygger Xiaomi sit eget styresystem i Modena. Det hedder HyperOS og gør det muligt at integrere elbilen tæt med boligens øvrige smarte indretning – fra mobiltelefonen til garageporten.

Svulsten over Modena elbilens forrude er et LiDAR radar-system, der overvåger trafikken, når bilen kører autonomt. (Foto: Xiaomi)

Desuden vil Xiaomi også tilbyde SU7 og SU7 Pro SUV modeller.

Det bliver spændende at se, om publikum i de vestlige lande fremover vil købe elbiler, som de i dag shopper smartphones, fladskærms-tv, laptops, smartwatches eller støvsuger-robotter.

Xiaomi bliver det første mærke, der gør forsøget….

Hele Xiaomi bilens tag vil være af glas og kan via en app indstilles i farve og mørke/lys. (Foto: Xiaomi)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre kontakt mellem Windows og iPhones