iPhone tager hele profitten

Her er Xiaomis første elbil

(Foto: Car News China)

Det er ikke nogen hemmelighed, at verdens store elektronik-fabrikanter er meget interesserede i at blande sig i elbiler. Ganske meget sågar.

Det mest elementære er vel, at Apple og Google kappes om at levere styresystemer til elbilernes store displays I kabinen – henholdsvis Apple Carplay og Google Auto.

Rygterne har længe rumsteret, at Apple ville bygge sin egen elbil. Om den nogensinde kommer, må tiden vise.

Imens bliver Apple overhalet indenom af sin største underleverandør. Taiwanesiske Foxconn, der producerer de fleste iPhones for Apple, har vist sine første elbiler.

(Foto: Car News China)

Desuden skal Foxconn gå i samarbejde med kinesiske Geely, der ejer Volvo og Polestar nu om dage.

Dertil kommer forhandlinger med Stellantis, hvor kendte bilmærke som Fiat, Opel, Peugeot, Citroen og Jeep ligger.

Huawei har også store elbil-ambitioner, men er formentlig stødt ind i chip-problemer ligesom med sine smartphones.

Derfor har der længe været tavshed om Huaweis planer om at levere en platform, som andre kan bygge deres elbiler på.

En dygtig grafiker på det kinesiske sociale medie Weibo har taget de uskarpe fotos og smukkeseret dem, så de nærmest ligner reklamefotos. (Foto: Weibo)

Den seneste i bundtet er kinesiske Xiaomi, der så småt er ved at blive kendt i Danmark for sine smartphones, elscootere, smartwatches og robot-støvsugere.

Xiaomi er i dag Kinas næststørste elektronik-koncern og har længe buldret med en egen elbil. De første billeder af den er nu offentliggjort i det kinesiske medie ”Car News China”.

Billederne er bestemt ikke officielle fra Xiaomi. De er nemlig uskarpe og ser ud til at være af-fotograferet med en mobiltelefon fra en computerskærm.

Omvendt viser de, at Xiaomis første elbil udspil er inspireret af Teslas design. Den indeholder ingen ydre overraskelser, men skal nok indeholde en masse elektronik, der kan integrere bilen med Xiaomis telefoner, tablets osv.

(Foto: Car News China)

Den første Xiaomi elbil skal tilsyneladende hedde MS11. Det meste af taget ser ud til at være lavet af glas. Et tydeligt bump på kølerhjelmen kunne gemme på sensorer til autonom kørsel.

Xiaomi har stiftet et eget selskab – Xiaomi Automobile Technology – til formålet og er i gang med at bygge en stor elbil fabrik i Kina.

Derfor regner kinesiske analytikere med, at de første MS11 elbiler vil rulle ud på kinesiske gader og veje senere i 2023. Eksporten til Europa vil så begynde i 2024.

Xiaomi sælger både sine produkter via forhandlere og via sin store Mistore webshop. Det bliver interessant at se, om det samme vil ske med MS11.

Skulle det være tilfældet, bliver det første gang, at man køber en ny elbil side om side med tv, mobiltelefoner, fitness-ure, støvsugere, løbehjul, computerskærme og elcykler. Hvorfor ikke….

Når piratbillederne er kørt igennem Photoshop eller en anden lignende software, ser Xiaomi således ud. (Foto: Weibo)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone tager hele profitten