Motorola viser direkte Pixel 8 konkurrent

OnePlus 12 får super-lysstærkt display

(Foto: BOE / Weibo)

(Opdateret) I de seneste par år har smartphone fabrikanternes især kappedes om stadig hurtigere opladning af batterierne og nye kamera-features, hvor kunstig intelligens er stærkt involveret.

Meget kunne tyde på, at den næste slagmark bliver telefonernes skærme. Her er der potentiale for forbedringer, og de skal vises nu og i de kommende måneder.

Google har lagt ud med sine nye Pixel 8 og Pixel 8 Pro mobiler, hvis skarpe og klare displays straks er blevet kåret som markedets nummer ét og to. Bedre end skærmene hos både iPhone 15 Pro Max, Huaweis P60 Pro og Samsungs Galaxy Z Flip5.

Google får dog ikke lov til at nyde førstepladsen særligt længe. OnePlus og søsterselskabet oppo vil nemlig på tirsdag den 24. oktober vise verdens mest lysstærke display nogensinde.

For OnePlus er timingen lidt dårlig, for den konflikter med lanceringen af den spændende nye Open foldemobil, som lander i danske butikker to dage efter – på torsdag.

(Foto: OnePlus / Weibo)

OnePlus Open er udstyret med glimragende skærme, men de er ikke helt så gode som de nye, der er udviklet i samarbejde med den kinesiske display specialist BOE.

Vi vil få disse super-lysstærke skærme at se på næste generation af konventionelt designede smartphones. Det bliver i så fald på OnePlus 12, der ventes at blive præsenteret i december – eller snarere i januar.

De nye BOE skærme skal først og fremmest sætte helt nye standarder for lysstyrke og hurtig reaktion på skiftende lysforhold.

OnePlus 12 og en søster-mobil fra oppo bliver derfor de første smartphones med en lysstyrke på over 3.000 NITS.

I øjeblikket er Google Pixel 8 og OnePlus Open nået op på 2.800 NITS, mens Apples seneste nye iPhone 15 Pro Max klarer maksimalt 2.000.

Den kommende OnePlus 12 generation ventes at blive den første smartphone med det nye super-display. OnePlus 12 dukker formentlig op i januar. (Foto: Weibo)

Samsung ligger endnu lavere med sin topmodel Galaxy S23 Ultra, hvis skærm ikke kommer over 1.750 NITS i lysstyrke.

Antallet af NITS skal være så højt som muligt. Værdien angiver, hvor lysstærkt displayet er og, hvor let det er at aflæse under kritiske lysforhold. F.eks. i den klassiske problem-situation i direkte sollys.

Den nye BOE X1 skærm til OnePlus 12 vil have en grafik-opløsning på 2K eller 1.440 punkter, mens billed-opdateringen vil være 120 gange i sekundet (Hz). Disse specifikationer er dog ikke usædvanlige for mobiler i topklassen.

Ud over lysstyrken i NITS skal BOE’s næste generation displays også sætte nye rekorder i den såkaldte Pulse Width Modulation dæmpning (PWM).

PWM antallet målt i Hertz angiver, hvor god skærmen er til at tilpasse sig glat og hurtigt til skiftende lysforhold omkring telefon-brugeren.

OnePlus netop præsenterede Open foldemobil kommer op på en lysstyrke på 2.880 NITS. Næste trin bliver verdens første display på over 3,000 NITS. (Foto: OnePlus)

Rekorden ligger i øjeblikket på 1.440 Hz. BOE displayet skal være 50 procent bedre og nå imponerende 2.160 Hz.

Den nye aftale mellem OnePlus og BOE er ikke kun interessant for teknik-entusiaster. OnePlus vil også kunne bruge den til at hoppe markedsførings-mæssigt helt op i den øverste klasse for smartphones.

OnePlus har hele tiden været lige ved og næsten, men har lige manglet det sidste for at komme i klasse med de dyreste iPhones, Galaxies, Google Pixels, Xiaomi’er og Huawei mobiler.

Til gengæld er OnePlus telefonerne typisk billigere end de nævnte konkurrenter og har derfor scoret meget på det vigtige pris/kvalitet forhold.

The soon-to-be-revealed display will offer 1440p resolution and support 2160Hz pulse width modulation (PWM) dimming.

OnePlus 12 bliver en af markedets allerførste smartphones med Qualcomms nye tredje generation af Snapdragon 8 processor ombord. (Foto: Qualcomm)

Når vi nu er ved OnePlus 12, kan jeg lige nævne nogle af de andre specifikationer, som er dukket op i kinesiske sociale medier om OnePlus’ næste toptelefon i konventionelt design.

Først og fremmest skal OnePlus 12 køre med den splinternye tredje generation af Snapdragon 8 processoren. Den har Qualcomm sjovt nok også verdens-premiere på den 24. oktober.

OnePlus har tradition for at være den første – eller en af de første – mobilmærker, som får Qualcomms seneste nye ”motor” ombord.

Snapdragon 8 Gen 3 bygges med den seneste nye 4 nanometer (nm) teknologi fra den taiwanesiske chipgigant TSMC.

Den skal give mærkbart højere hastighed og bedre adgang til krævende kunstig intelligens end i Gen 2 forgængeren, der sidder i de fleste Android toptelefoner i øjeblikket.

OnePlus 12 skal få et helt nyt Sony telezoom på 64 megapixel med periskop teknologi. (Foto: OnePlus)

Når OnePlus 12 formentlig dukker op straks i det nye år, vil den have op til 16 GB RAM af den hurtigste DDR5X type. Desuden har den mindst 256 GB hukommelse med den eive UFS 4.0 lagerstyring.

Skærmen bliver nok en af de nye BOE varianter med en størrelse på 6,7 tommer, mens batteriet vokser til 5.400 mAh kapacitet,

Som altid hos OnePlus kan batteriet lades op lynhurtigt. På den nye 12’er bliver det med 100 watt, så det nok kun tager et kvartecr at fylde batteriet.

Endelig lover de sociale medier i Kina, at OnePlus 12 får tre kameraer på ryggen, som alle får software-hjælp fra den svenske foto-specialist Hasselblad.

Hoved-objektivet bliver et lysstærkt Sony på 50 megapixel. Det skal suppleres af en ultra vidvinkel på 50 MP og en 64 MP tele i periskop teknologi. Den skal bl.a. tilbyde tre gange optisk zoom….

Sådan ser OnePlus’ reklame ud i de kinesiske sociale medier for OnePlus 12 med det nye super X1 display fra BOE. (Foto: OnePlus / Weibo)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola viser direkte Pixel 8 konkurrent