Gamerstol har lysshow og køler i ryggen

Motorola viser direkte Pixel 8 konkurrent

(Foto: Motorola)

Apple har den store fordel, at ingen kan og må kopiere iPhone direkte. Det ville ellers være oplagt med den enorme succes, som Apples telefoner nyder verden over.

Apples private styresystem og miljø, som kun kan bruges af Apples egne ting, gør det umuligt.

Medmindre da, at man bryder copyright reglerne og bygger billige iPhone kopier med Android, sådan som vi så det i Kina for nogle år siden. I dag vil kineserne selv hellere have de ægte Apple varer.

I Android lejren er det noget nemmere at kopiere konkurrenterne. Styresystemet er det samme, og det er de fleste processorer også. Af samme grund ligner de fleste Android smartphones hinanden.

Med 6,6 tommer i størrelse placerer Motorola skærmen sig midt imellem Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro. (Foto: Motorola)

Bevares – mange Android fabrikanter gør en prisværdig indsats for at gøre netop deres mobiler til noget særligt. Med detaljer og features, som kun de kan diske op med.

Andre kopierer hinanden på livet lys og konkurrerer mestendels med hinanden alene på pris, processor-kræfter, lade-hastighed osv.

Motorola siger direkte, at firmaets nye Edge (2023) telefon er designet til at være en direkte konkurrent til Googles nye Pixel 8.

Det er et godt forbillede at have, for de nye Pixels hører til de bedste smartphones på markedet. En anden rival i samme prisklasse er Samsungs nye Galaxy S23 FE model.

Motorola Edge (2023) er klædt i kunstlæder, mens Google Pixel 8 har glas på forside og bagside. (Foto: Motorola)

Med den nye Edge sørger Motorola for at skabe endnu større forvirring i det enorme udvalg af forskellige mobil-modeller, som Motorola har på hylderne.

Den nye Motorola Edge med tilnavnet 2023 er f.eks. ikke identisk med de nye Edge 40 neo Edge 40 Pro modeller, som kom på markedet tidligere i år. Teknisk set ligner de ellers hinanden.

Det vigtigste argument for Motorola er, at Edge (2023) er 100 dollars billigere at købe på det amerikanske marked en forbilledet fra Google.

Mere præcist 599 mod 699 dollars på det amerikanske marked. Motorola prisen i Danmark er endnu ikke offentliggjort.

Den nye Edge (2023) har tre kameraer og er udstyret med Dolby Atmos surround sound. (Foto: Motorola)

Ydelsesmæssigt placerer Motorola Edge (2023) sig som en god 5G mobil i mellemklassen med 8 GB RAM og 256 GB lager.  Processoren er MediaTeks 7030, hvor Google bruger sin egen og hurtigere Tensor G3 motor.

Forskelle er der også i styresystem. Som første mobil på markedet leveres Pixel 8 med Googles helt nye Android 14, mens Motorola må ”nøjes” med det snart et år gamle Android 13.

Google reklamerer samtidig med, at Pixel 8 kommer med garanti for hele syv års opgraderinger af styresystem og syv års sikkerheds-opdateringer. Motorola nævner ikke opgraderinger med ét ord.

Til gengæld ser det ud, som om Motorola virkelig har oppet sig, når det gælder OLED skærm. Den er på 6,6 tommer med Full HD+ grafik, en lysstyrke på 1.200 og en ekstrem hurtig billed-opdatering på 144 Hz. Hos Google er den “kun” 120 Hz,

Det bliver spændende at tjekke, om Motorolas display er lige så god, som dets specifikationer lover. Der er også en del at leve op til: Googles Pixel 8 skærm er nemlig netop kåret til at være verdens bedste.

På et andet punkt overgår Motorola Edge (2023) rivalen Pixel 8 klart. Batteriet på 4.400 mAh kan lades op mere end dobbelt så hurtigt.

Ifølge sker det med 68 watt via kabel, så det kun tager 10 minutter at hælde strøm på til en hel dags anvendelse. Desuden tilbyder Motorola trådløs opladning på 15 watt.

Kameraer er der tre af på ryggen af Motorola Edge (2023) mod to på Pixel 8. Det skal man dog ikke lade sig snyde af, for Google er kendt for at levere fremragende foto-software med unikke features.

Hoved-objektivet på Edge (2023) er på 50 megapixel og suppleres af en super vidvinkel på 13 MP. Vidvinklen kan også tage makro nærbilleder.

Hovedkameraet har optisk billed-stabilisering og finesser som Night Vision og Active Photos. Kameraet kan optage video i 4K kvalitet og 30 billeder i sekunder (fps)….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gamerstol har lysshow og køler i ryggen