Elcykler kan da godt have to-hjuls-træk

Dyr luuuksus fra OnePlus

(Foto: OnePlus)

”Vi kan nok ikke vippe Samsung af som landets næst-største mobilmærke efter Apple. Men vi kan drille Samsung i et af de områder af mobilverdenen, der vokser stærkest.”

OnePlus’ danske direktør Thor Gøtz gør sig ingen illusioner om at revolutionere markedet. Han er ganske godt tilfreds med, at den ret lille kinesiske smartphone fabrikant er tredje-størst i Danmark.

I går havde OnePlus verdens-premiere på sin første foldemobil. En nyhed, der godt kunne have potentiale til at blive nummer ét i markedet og vippe Samsungs Galaxy Z Fold5 af tronen.

OnePlus Open er nemlig både slankere og lettere end Samsungs toptelefon. Desuden indeholder den spændende kameraer, der ligger langt over det normale for foldemobiler.

Til gengæld er prisen altså også høj. 13.999 kroner med 16 GB RAM og 512 GB lager. Det er samme prisniveau som Galaxy Z Fold5.

(Foto: OnePlus)

I en kort periode fra i dag og frem til den 27. november  kan Open købes eksklusivt hos Telia til kun 9.999 kroner. Det er, hvis man også tegner mobil-abonnement hos Telia. Derefter ryger telefonen ud til et bredere udvalg af forhandlere.

Thor Gøtz lover, at Open blot bliver den første af en hel familie foldemobiler, som dukker op fra OnePlus i den kommende tid.

Formentlig vil der både være billigere modeller og en Flip udgave imellem. Sidstnævnte er mindre og foldes på midten – ikke på langs som en bog som i OnePlus Open.

”OnePlus har altid været kendt som en pioner, der tør tage chancer. Vi er gang på gang kommet først med nyhederne. Nu vil vi både være først og gerne også størst i folde-telefoner, der er det hurtigst voksende segment af mobiltelefoner.”

Lige nu er udvalget af konkurrenter overskueligt på det danske marked. For at sige det mildt. Samsung har sine to Galaxy Z Fold5 og Flip5, mens Motorola har to modeller af sin Razer.

OnePlus Open ser ud til at have de bedste kameraer på en foldemobil. (Foto: OnePlus)

Google sælger ikke sin Pixel Fold i Danmark. Det samme er tilfældet med klap-telefoner fra Xiaomi, ZTE, Huawei eller OnePlus’ to søstermærker Oppo og Vivo.

Det skal dog på ingen måde for at forklejne den nye OnePlus Open.

Den har været under udvikling i over to år og skal derfor være uden mange af de børnesygdomme, som typisk præger nye teknologier.

Det mest synlige er naturligvis de to skærme på OnePlus Open:

Det ydre display i AMOLED teknologi er på 6,31 tommer og er derfor på størrelse med skærmen på en “normal” smartphone. Det viser billeder i Full HD+ og har en billed-opdatering på 120 Hz.

(Foto: OnePlus)

Den samme hastighed har den indre skærm på 7,82 tommer, som dukker op, når man åbner Open. Begge displays har en typisk lysstyrke på 1.400 nits og kan nå helt op på 2.800. Det er meget flot.

OnePlus Open er ti gram lettere end Samsung Galaxy Z Fold5. Telefonen er også slankere og virker mindre, fordi den har et mere bog-agtigt og kompakt design.

Meget interessante er også de tryllerier, som OnePlus har indbygget i sin store skærm. De kaldes for Canvas og leverer først og fremmest ægte multitasking fornemmelser.

OnePlus flytter også grænser, når det gælder kameraer. På Open har de samme kvalitet som på topmobiler i traditionelt design. Ikke nogen kompromis’er her.

I alt har den nye foldemobil fem kameraer om bord. De to af dem er selfie-skydere. Både en, når telefonen er lukket – og en indendørs.

Til de tre ”rigtige” kameraer har OnePlus hentet hjælp fra den svenske foto-specialist Hasselblad, der bl.a. leverer kreative filtre og fin-tuning af objektiverne.

Hovedkameraet gemmer på Sonys helt nye Lytia T808 billedsensor på 48 megapixel, der har ultra vidvinkel på 48 MP og en telezoom på 64 MP som hjælpere.

Indendørs sidder den velkendte Snapdragon 8 Gen 2 processor, som også benyttes i f.eks. OnePlus 11. Her i folde-udgaven kommer den med 16 GB RAM og 512 GB lager som standard.

Batteriet er dobbelt og på tilsammen 4.805 mAh. Som altid foregår opladningen lynhurtigt hos OnePlus. Med 67 watt kan man fylde et helt tomt batteri op til 100 procent på kun 42 minutter.

Vi vender tilbage med en udførlig test af OnePlus Open i løbet af nogle dage….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elcykler kan da godt have to-hjuls-træk