Forsikring får mobilen til at leve længere

Klarere tv-lyd med ny Bose soundbar

(Foto: Bose)

Der var engang, hvor amerikanske Bose var et kendt mærke for højttalere og hovedtelefoner på det danske marked.

I de seneste par år er der desværre blevet mere tavst herhjemme omkring Bose, selvom fabrikanten har flere spændende produkter, som mange flere burde kende.

Det gælder f.eks. Bose’ nye Smart Ultra Soundbar, der bl.a. bruger kunstig intelligens (AI) til at forbedre lyden fra ens tv-skærm.

Bose nyheden kommer både med Dolby Atmos og Bose’ egen TrueSpace teknologi:

(Foto: Bose)

Sidstnævnte skal kunne adskille musik-instrumenter, dialog og lydeffekter fra hinanden, så oplevelsen bliver både mere tydelig og mere rummelig.

Højttaleren kan nemlig placere de forskellige elementer rundt om i stuen, så man får en surround lignende gengivelse med Spatial Audio effekter.

Den kunstige intelligens bruger Bose bl.a. til at styre en særlig AI Dialogue Mode, der automatisk balancerer stemmer og anden lyd i film og tv med hinanden.

Resultatet er, at man hører lyd fra alle retninger omkring sig. Udsendt fra to dobbelte højttaler-enheder, der stråler op mod loftet.

(Foto: Bose)

Inden man kommer så langt, kan man bruge Bose’ Adaptiq kalibrering, som tilpasser og optimerer tv-højttaleren til det lokale, den placeres i.

Bose Smart Ultra Soundbar har selvfølgelig både Wi-Fi, Bluetooth, Apple AirPlay 2, Chromecast og Spotify til at hente trådløs lyd.

Forbindelse til tv-skærmen sker enten via et optisk kabel eller HDMI med eARC. Kontrollen kan foregå med Bose Music app på mobilen, via en medfølgende fjernbetjening, eller man bruger stemme-kommandoer og Google Assistant og Amazon Alexa.

Den nye soundbar måler 104 centimeter i bredden, 5,8 cm i højden og 10,7 cm i dybden. Vægten er 5,8 kilo og prisen ca. 7.800 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forsikring får mobilen til at leve længere