Det ergonomiske tastatur vender tilbage

Forsikring får mobilen til at leve længere

(Foto: Eddy Billard / Unsplash)

Mange af os kender følelsen, når ens smartphone glider ud af hånden i noget, som minder om slowmotion og rammer asfalten. Eller mobilen flyver ud af lommen, når man sætter sig på toilettet eller læner sig frem over køkkenvasken.

Faktisk har hver tredje dansker haft en skade på sin smartphone i de seneste to år. Blandt dem vælger 70 procent at leve med skaden. Som regel kun i kort tid, inden mobilen udskiftes med en ny.

Det betyder, at et stort antal smartphones udskiftes, selvom dens levetid nemt kunne forlænges med en reparation. Det fører til et stort ressource-spild og ikke mindst en omfattende CO₂-udledning.

Oveni kommer, at tæt på halvdelen af danskerne ikke har en forsikring, der dækker skader på smartphones. Den kunne ellers være med til at forlænge mobilens liv.

Det vil brugt-elektronik-specialisten Refurbed nu ændre på. Virksomheden tilbyder nemlig en ny forsikring, som fås til alle de gen-anvendte smartphones, tablets og smartwatches, som Refurbed sælger.

Ifølge Refurbed beholder danskerne kun deres mobiltelefon i gennemsnit 2.7 år, inden den erstattes af en ny.

Langt de fleste telefoner kan repareres, så de kan få et længere liv. Til gavn for både ejerens pengepung og klimaet. (Foto: Refurb)

Det er ikke kun, fordi telefonen er gået i stykker, men fordi danskerne gerne vil have de nyeste modeller i lommen. Ikke en flere år gammel mobil, der ellers sagtens kunne køre i nogle flere år.

En rapport fra The Global E-Waste Statistics Partnership afslører, at mængden af e-affald i verden vokser med 2,5 millioner tons om året. Hver enkelt borger på denne jord genererer mindst 7,3 kilo elskrot om året.

Marketing Manager Emma Jefelt fra Refurbed i Danmark mener, at et større fokus på forsikring og dermed reparation af elektronik kan være et effektivt skridt til at nedbringe omfanget af e-affald.

Den nye forsikring henvender sig til privat-kunder, der har købt tablets, mobiler og smartwatches gennem Refurbed.

Forsikringen dækker skader forårsaget af væske og vand, skader påført af andre, skader ved fald og tab, skader og brud på skærmen, brandskader samt tyveri og indbrud.

Når man tegner en forsikring, planter Refurbed ét træ hver måned i hele den periode, man har forsikringen aktiv.

Refurbed er i øvrigt østrigsk og har i dag afdelinger i Danmark, Tyskland, Italien, Irland, Holland og Sverige.

Virksomheden arbejder kun online, hvor den bl.a. sælger renoverede smartphones, laptops, tablets, kameraer, højttalere, hovedtelefoner, spillekonsoller samt andet udstyr til hjemmet som f.eks. robot-støvsugere og kaffemaskiner….

Hvert eneste menneske på denne jord producerer 7,3 kilo elskrot om året. (Foto: Nick Fewings / Unsplash)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det ergonomiske tastatur vender tilbage