Google vil bide iPhone i haserne

Slut med Wi-Fi hos Telenor?

(Foto: Total Telecom)

Mange virksomheder og den offentlige sektor bruger fortsat kablede netværk til at forbinde deres pc’er, printere og servere.

I danskernes private hjem har trådløse Wi-Fi netværk for længst overtaget førerpositionen.

Det bliver de nok også ved med fremover, selvom flere og flere lader internet-kabler afløse af fleksible 5G løsninger med en router.

Hos Danmarks næststørste teleselskab – Telenor – mener man imidlertid, at fremtiden for erhvervslivet ligger i mobile private netværk med høj sikkerhed.

Faktisk hævder Telenor Erhverv, at mobile netværk (MPN) indvarsler slut på Wi-Fi teknologiens tidsalder.

Telenor forventer, at mobile private netværk (MPN) med 5G i stedet for Wi-Fi vil være særligt interessante for industrien, der f.eks. benytter robotter. (Foto: Telenor)

Telenor Erhverv står nemlig klar med en skræddersyet mobil privat netværk-sløsning, som giver virksomheder en separat lukket ”tunnel” i Telenors offentlige 4G- og 5G-netværk i Danmark såvel som i udlandet.

Ifølge teleselskabet skal det åbne døren for en række fordele for virksomheder, der har brug for et let administrerbart netværk med urokkelig stabilitet:

”Med 5G-teknologien kan vi bygge vores netværk ind i virksomhederne, så de kan benytte det som et lokalt netværk overalt i verden,” forklarer Mikkel Kruse. Han er direktør for Telenor Erhverv.

”Den private forbindelse forenkler it-infrastrukturen, øger sikkerheden og tilpasser sig virksomhedernes virkelighed anno 2023, hvor medarbejdere og enheder på lager eller i produktionen i stadig højere grad bliver mobile via 5G,” fortsætter han.

Telenor mener, at en Wi-Fi løsning hverken er designet med mobilitet for øje eller bygget til at levere isoleret stabilitet til den enkelte enhed. Men det er mobil-netværket.

Især industri- og produktions-virksomheder vil være målgruppen. I takt med den stigende automatisering har de typisk brug for at integrere robotter og sensorer i real-tid.

Også kontor-miljøer kan have glæde af MPN. Især, hvis de har medarbejdere, der er meget undervejs med deres laptops. (Foto: Shingi Rice / Unsplash+)

Den slags kan kun mobile netværk levere, fordi de siger farvel til ledninger og kabler. Samtidig undgår man udfald og langsom kommunikation, når alt fra robotter til gaffeltrucks skale bevæge sig mellem flere Wi-Fi zoner.

Telenor vurderer, at også kontor-miljøer kan have en fordel ved at skifte fra Wi-Fi til et mobilt netværk:

I så fald får alle medarbejdere verificerede sim-kort til deres computer, som router dem direkte ind i virksomhedens netværk. De får samtidig adgang til virksomhedens data, uanset hvor de befinder sig.

Sim-kortene er indstillet til kun at fungere på den pågældende enhed. Mister medarbejderen f.eks. sin laptop, kan adgangen blokeres med det samme.

Om mobile private netværk

  • Mobile private netværk (MPN) giver hurtigere og stærkere forbindelser end Wi-Fi. De har høj sikkerhed, stabilitet og fleksibilitet og er især velegnet til produktion, lager og kontor i såvel store som små virksomheder.
  • De er er lukkede, kunde-specifikke og lokale 4G- og/eller 5G-netværk. Løsningerne sikrer garanteret kapacitet til virksomhedens applikationer og løser kritiske behov for sikre og hurtige forbindelser.
  • Telenor har gennem flere år arbejdet sammen med danske virksomheder for at leve op til deres behov. Løsningerne tager udgangspunkt i forskellige moduler, som kan skræddersys og skaleres til at matche enhver virksomheds behov. Nogle moduler er klar på hylden med det samme, mens andre vil komme løbende til i takt med den teknologiske udvikling….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google vil bide iPhone i haserne