Tivoli bliver mere retro

Reggaeton og K-Pop dominerer YouTube

(Foto: Karol G / Facebook)

YouTube er ikke kun et socialt medie og verdens største platform til at se og udsende videoer på.

YouTube, der har været med os siden 2005, er også et fint termometer for, hvilke musikstile der er de mest hotte og coole i tiden.

Lige nu er de to største genrer på YouTube koreansk K-Pop musik og Reggaeton, der er Sydamerikas svar på karibiske reggae og USA’s Hip Hop.

Ved den seneste status på YouTube pr. 29. september repræsenterer syv af de ti mest populære kunstnere i 2023 en af de to musik-stile. Med navne som BTS, Blackpink, Karol G og Bad Bunny.

Den colombianske sangerinde Karol G er indtil videre den mest sete på YouTube i år. Han har indsamlet 3,78 milliarder visninger.

Hendes sydamerikanske kollega Shakira, der synger Latin Pop, er den højest rangerende kunstner i Top-10, som ikke er Reggaeton eller K-Pop.

Ikke desto mindre skyldes en del af Shakiras øjeblikkelige succes, at hun lavede et hit i januar med den Reggaeton discjockey’en DJ Bizarrap.

Ingen europæiske kunstnere har tilkæmpet sig en plads i Top-10 på YouTube i årets første ni måneder. USA har kun to navne med – nemlig The Weeknd på sjette- og Taylor Swift på ottende-pladsen….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tivoli bliver mere retro