Københavnere får landets første ægte 5G

Beolab 8 er luksus i lille størrelse

(Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen vil bevæge sig ud af sit salgs-mæssige dødvande ved at sætte priserne op på sine varer.

En række produkter har været prissat for lavt. Priserne reflekterer ikke deres funktionelle eller emotionelle værdi, mener B&O.

Om det så betyder, at B&O vil droppe sine relativt billige Beoplay produkter, må tiden vise.

I hvert fald hører Struer-folkenes første nye produkt efter denne udmelding et udtryk for et sats i den dyre ende af markedet: Beolab 8 højttaleren.

(Foto: Bang & Olufsen)

Der er tale om den hidtil mindste i B&O’s prestige-fyldte og design-mæssigt markante Beolab familie. Priserne begynder ved 18.490 kroner pr. styk.

I gamle dage ville man kalde Beolab 8 for en reol-højttaler på grund af sin størrelse, men det ville være helt forkert i dag.

Beolab 8 er snarere en lille skulptur, man har stående i stuen. Designet enten elsker eller hader man.

Men nordisk er det med sine klare linier og anvendelse af forplader i træ-sorterne eg, lys eg, mørk eg eller i vævet stof.

(Foto: Bang & Olufsen)

Dertil kommer et kabinet i sølv / naturlig aluminium, gylden tone eller sort antracit. Toppen med betjenings-paneler er fremstillet af glas.

Højttaleren er tre-vejs med en ret konventionel bestykning på en 5,25 tommers bas, en mellemtone på tre tommer og en diskant på 16 millimeter.

Ideen er, at Beolab 8 skal være alsidig og smuk:

Man kan bruge den som en enkelt højttaler i stuen. Den kan indgå i et stereo-anlæg eller fungere som del af en hjemme-biograf med andre B&O højttalere. Faktisk bokse helt tilbage fra 1984.

(Foto: Bang & Olufsen)

En højttaler til over 18.000 kroner kan naturligvis ikke leve af sit gode navn alene. Til den pris må den også tilbyde en række eksklusive features.

I tilfældet Beolab 8 er det Beam Width Control, automatisk rum-tilpasning, Adaptive Tuning og en ny ultra-bredbånds teknologi.

Beam Width betyder, at brugeren kan skifte mellem to forskellige lytte-opsætninger. Enten indsnævnrer man lydbilledet for at få hver detalje optimeret. Eller man vælger en bredere og mere diffus lyd, der fylder hele rummet

Beolab 8’s Room Compensation benytter mikrofoner til at kortlægge rummets akustik – lokalets størrelse og indretning med møbler, gardiner osv. Højttaleren indretter sig automatisk derefter.

(Foto: Bang & Olufsen)

Med Adaptive Sound Tuning menes, at Beolab benytter små sensorer og magneter til at tilpasse sig selv. Eller mere præcist: Højttaleren indretter sig akustisk efter, hvilken type cover man vælger til den.

Endelig kan ultra-bredbånds-teknologi sørge for, at Beolab 8 sender lydbilledets centrum til dér, hvor brugerens smartphone ligger. Det gør den ved hjælp af den B&O app, man har liggende på mobilen.

Beolab 8 bygger på Bang & Olufsens Mozart platform, der bl.a. skal give en optimal anvendelse af Wi-Fi 6 og den seneste nye Bluetooth 5.3 kommunikation.

Med PowerLink kan højttaleren arbejde både trådløst og via kabel. På den måde kan den fungere sammen med både nye og ældre tv og lydsystemer fra B&O. De kan faktisk være over 30 år gamle.

Endelig er Beolab 8 – som mange andre B&O produkter – designet til at kunne holde i mange år. Det indbyggede streaming-modul kan let udskiftes, så højttaleren kører sammen med fremtidige teknologier.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Københavnere får landets første ægte 5G