Hvorfor har Apple ikke bygget sådan en?

Microsoft og Amazon sidder på skyen

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Databaser på internet har været en lukrativ forretning i efterhånden en del år, og i dag tænker ikke mange mennesker på, hvor deres digitale informationer bliver lagret.

Til dagligt behøver man jo heller ikke bekymre sig. Bare de er hurtige og nemme at få fat på. Desuden følger cloud-services – datalagring i skyen – med som en bonus, når man køber en ny smartphone eller en pc.

Færre er måske klar over, hvem der er de store spillere i skyen. Det er f.eks. ikke Alphabet med Google, selvom man googler i forbindelse med det meste, man foretager sig på nettet.Forleden dag kunne Google fortælle, at koncernens Cloud forretning var årsagen til, at internet-giganten kunne levere et solidt overskud for andet kvartal i træk.

(Infografik: Statista.com)

Det placerer dog fortsat kun som den tredje-største i skyen. Langt efter Microsoft og Amazon, der er næsten lige store med deres respektive Azure / Intelligent Cloud og Amazon Web Services (AWS).

De to omsatte tilsammen 80 milliarder dollars eller ca.   danske kroner i 2022. I samme periode tjente Alphabet kun 26 mia. Dollars med sine to Google Cloud og Google Workspace tjenester.

Verdens fjerdestørste i skyen skal man I øvrigt søge i Kina. Alibaba Cloud, der ligesom Amazons AWS er del af et enormt online-supermarked, hentede 12 milliarder dollars i omsætning sidste år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor har Apple ikke bygget sådan en?