TikTok går nu efter Twitter og Threads

Apple bedre end Apple selv

(Foto: Beats / Apple)

Det er et stykke tid siden, at Apple præsenterede sin nye Lossless Audio teknologi. Den skal give markedets bedste lydkvalitet uden tab af detaljer undervejs fra signalkilde til hovedtelefoner eller højttaler.

Problemet er blot, at Apple ikke selv har produkter, som kan håndtere den forbedrede Hi-Fi lyd. I hvert fald ikke under eget navn.

Forleden dag kunne jeg her på Leifshows præsentere de første øretelefoner, som kan arbejde med Apples Lossless Audio. De kom fra den lille fabrikant Questyle.

I mellemtiden er Apple selv kommet med på scenen. Eller i det mindste indirekte. Apples datterselskab Beats er nemlig klar med sine nye trådløse Studio Pro hovedtelefoner, der kan håndtere Lossless Audio.

De nye hovedtelefoner er Apples første med Lossless Audio. (Foto: Beats / Apple)

Det gør Beats Studio Pro til Apples bedste ”hørebøffer”. Bedre end Apples egne AirPods Max. I hvert fald, indtil Apple følger efter med nye og egne. De vises formentlig sammen med iPhone 15 til september.

Ud over Lossless Audio har Beats Studio Pro også andre fordele. Hovedtelefonerne kan nemlig bruges sammen med både Apple og Android enheder.

Indendørs bygger Studio Pro på Beats’ egen akustiske platform. Den omfatter drivere – højttaler-enheder – på 40 millimeter og næsten forurenings-fri lydgengivelse.

Hovedtelefonerne rummer også en ny-udviklet digital processor, der kan indstille frekvens-gengivelsen automatisk efter den musik, man spiller.

Hovedtelefonerne har bløde ørepuder i læder. (Foto: Beats / Apple)

Desuden har Studio Pro et aktivt støjreduktions-system (ANC) i topklasse. Det indeholder bl.a. en Transparency Mode, der er god at have, når man gerne vil høre, hvad der sker i verden omkring en.

I stil med Apples dyreste hovedtelefoner har Beats nyheden også Spatial Audio surround sound, der tilpasser sig til lytterens hovedbevægelser.

På den måde kan brugeren få en 360 graders lydoplevelse, næsten uanset hvad han eller hun gør. Den bliver endnu bedre, hvis man har musik eller video optaget i Dolby Atmos.

Andre features i Beats Studio Pro er bl.a. den nyeste Bluetooth udgave med øget rækkevidde og færre huller i data-overførslen.

Der er one-touch parring med Apple enheder, støtte af Siri stemme-assistenten samt mulighed for at benytte Apples Find My feature.

Dertil kommer som nævnt Android features, som Apples egne øre- og hovedtelefoner ikke har: Google Fast Pair, Google Find My Device og lynhurtigt skift mellem Android, Chromebook og andre kompatible enheder.

Betjeningen foregår via en app eller over tre fysiske knapper. Den ene er mærket «b» og bruges til at skifte mellem musik og telefon-opkald. Den anden er til volumens, mens den tredje bruges til lytte-tilstande, equalizer, parring og tænd/sluk.

Hovedtelefonerne kan spille i op til 40 timer på en opladning, når støjreduktionen er slukket. Han man ANC aktiveret, reduceres til 24 timer. Via “Fast Fuel” kan man få fire timers afspilning efter kun 10 minutter i stik-kontakten.

Endelig skal jeg huske at nævne, at man udelukkende kan opnå Lossless Audio, når hovedtelefonerne er forbundet med et USB-C kabel. Den ekstra gode lydkvalitet dur ikke over trådløs Bluetooth.

Til sidst prisen. Ifølge Apples hjemmeside skal Beats Studio Pro koste 3.099 kroner. Det er 800 kroner billigere end Apples egne AirPods Pro. Hvornår Beats nyheden lander i danske butikker, er usikkert. Apple selv skriver “snart”….

Beats Studio Pro fås i fire forskellige farver. (Foto: Beats / Apple)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TikTok går nu efter Twitter og Threads