Ægte biograflyd på mobilen

Apple åbner ”find mig”

 

(Foto: Apple)

Alle, der har en iPhone, kender Apples praktiske ”Find My” netværk. Det kan hjælpe med at finde ens mobiltelefon, hvis man har glemt, tabt eller fået den stjålet.

Apple har hidtil holdt denne feature for sig selv, men ser nu ud til at ville åbne ”find mig” netværket for andres produkter også.

De første, der kommer med, er Apple-tilbehør fra Belkin som f.eks. de trådløse SoundForm Freedom øretelefoner, elcykler fra VanMoof og trackere fra Chipolo.

Mange flere produkter vil følge i de kommende måneder. Alle skal de dog være godkendt til Apples ”Made for iPhone” program.

”Find My” netværket udnytter den rækkevidde, som hundreder af millioner aktive Apple enheder har verden over.

Systemet udnytter trådløst Bluetooth til at opdage og følge enheder i bevægelse:

På den måde kan ejere finde deres mistede iPhone på et landkort, aktivere en fjernstyret lås på telefonen, slette private informationer på den og vise et kontakt-nummer på dens display.

Hele processen foregår helt anonymt og med fuld kryptering af fremsendte data. På den måde overholder ”Find My” netværket f.eks. EU’s GDPR regler om privatlivets fred.

Fremover kan man eftersøge sin VanMoof elcyklen via iPhone. (Foto: Apple)

”Find My” netværket har eksisteret i over 10 år, og de fleste iPhone, iPad og Mac-brugere tager det som en velkendt selvfølgelighed. Det nye er, at også ikke-Apple gadges kan komme med.

Tager man f.eks. SoundForm Freedoms fra Belkin, kan man via ”Find My” app’en få øretelefonernes bæreæske til at afgive en ”her er jeg” alarmtone.

Er det selve de små øretelefoner, der er blevet væk, sætter man app’en i ”Lost Mode”. Så vil app’en udnytte Apples international netværk til at spore dem.

Chipolo ”tags” minder til gengæld meget om de små gadges, Apple angiveligt også selv er på vej med.

Chipolo One Spots fastgøres f.eks. på husnøgler, tasker, laptops og andre værdi-genstande, man vil holde øje med. De nye tags kommer i handelen fra juni….

Belkins nye SoundForm Freedom øretelefoner er blndt de første “fremmede” gadges, der kan eftersøges via Apples “Find min” app. (Foto: Apple)

De nye ikke-Apple gadges findes nemt på iPhonens velkendte “Find Min” app. (Foto: Apple)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ægte biograflyd på mobilen