Apple trodser negativ pc-trend

Sådan går verden online

(Foto: Paul Hanaoka / Unsplash)

I Danmark er vi godt forkælede.

Snart har vi et af de bedst udbyggede 5G netværk i verden, og en stor del af danskerne har adgang til hurtigt internet via fiberkabler.

Alt sammen fordi vores politikere har været fremad-skuende og har vedtaget regler om, at alle danskere skal have gode muligheder for at komme online.

Sådan er det bare ikke i alle lande verden over. Tværtimod. Selv i vores direkte nabolande som Tyskland må folk leve med laangsomme internet-forbindelser og mobilnet, der fungerer som i Danmark for otte eller ti år siden.

(Foto: Norlys)

Nye tal fra verdensbanken giver en god fornemmelse af, hvordan situationen ser ud for mobiltelefoner og hurtige kabelforbindelser til internet rundt om på denne klode.

Tallene, der er lidt gamle og fra 2021, afslører bl.a, at vi i Danmark har 126 mobil-abonnementer pr. 100 indbyggere. Det vil sige, at hver dansker har mere end ét SIM-kort.

Det kan f.eks. forklares med, at mange har to smartphones eller to sim-kort i deres mobil. Andre har ekstra sim-kort siddende i deres bil eller i deres smarte hjem.

Selvom de danske teleselskaber har travlt med at grave fiberkabler, er vores land – ifølge Verdensbanken – kun dækket med 44,65 procent hurtige internet forbindelser pr. 100 indbyggere.

(Infografik: Statista.com)

Så ser situationen langt værre ud i lande som f.eks. Indien, Pakistan og Nigeria, hvor man har mellem 80 og 90 mobil-abonnementer pr. 100 indbyggere.

Ikke underligt, at de store smartphone-mærker er helt vilde med at satse på Indien. Det har i dag overhalet Kina som verdens mest folkerige land, og der er hundreder af millioner, som fortsat mangler at få en moderne smartphone.

Tager vi videre til afrikanske lande som f.eks. Sydsudan, Mozambique eller den Demokratiske Republik Congo, falder mobil-udbredelsen helt ned til mellem 30 og 50 procent. Meget bedre ser det ikke ud i Afghanistan, Laos eller Venezuela med omkring 60.

I mange fattige lande er det helt almindeligt, at flere folk deles om samme mobiltelefon abonnement. Endnu mere udbredt er det at være fælles om internet-forbindelser.

Hvor hurtige bredbånd via kabel er oppe på en dækning mellem 40 og 50 procent i Vesteuropa – i USA er den 37 – falder den til kun to ud af 100 i Indien og det halve i Pakistan….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple trodser negativ pc-trend