Saudi Arabien vil holde World Cup i e-sport

Hver dansker har 1,4 mobil abonnement

(Foto: Creative Christians / Unsplash)

Har du nogensinde tænkt nærmere over, hvor mange mobiltelefoner du har liggende derhjemme i skuffer og skabe?

De fleste har sikkert flere, fordi vi stadig ikke er særligt gode til at sende de gamle til genbrug.

Det er ved at ændre sig, efterhånden som mange forhandlere, teleselskaber og elektronik varehuse er begyndt at tage brugte smartphones i bytte, når danskerne køber ny mobil.

Det går stærkt med udrulning af fiberkabler, men vi er stadig ikke nået i Top-10 i verden i udbredelse. (Foto: Norlys)

Hvor mange telefoner, hver dansker har liggende, kan jeg desværre ikke levere et tal på. Men det er helt sikkert mange.

Til gengæld kan jeg fortælle, at hver dansker i gennemsnit har 1,42 mobil-abonnementer. Med andre ord bruger vi næsten halvanden telefon hver.

Det er tal, der kommer fra den internationale OECD organisation med 38 medlemslande. De afslører også, at Danmark ligger på en global sjetteplads i udbredelsen af mobiltelefoner.

(Infografik: OECD)

Nummer ét i verden er Estland med 204,1 mobil-abonnementer pr. 100 indbyggere. På andenpladsen følger Japan med 196,5.

OECD har også kigget på udbredelsen af kabel-baserede internet-forbindelser. Et område, hvor Danmark plejer at prale meget. Især, når det gælder udrulning af fiber-baserede forbindelser.

Ifølge den nye rapport ligger Danmark flot, når det gælder faste internet-forbindelser generelt. Det vil sige både fiber og kobber tilsammen. Her ligger vi som nummer fem på kloden med 44,8 abonnementer pr. 100 indbyggere.

(Infografik: OECD)

Til gengæld har danskerne ikke fiber-forbindelser nok til at lande i den globale Top-10. Den føres an af Sydkorea med 88 procent dækning af alle husholdninger.

I OECD som helhed er udbredelsen af fiber-internet steget med 12,4 procent i det seneste år. Til i dag 37,7 procent i gennemsnit.

Størst fremgang havde Belgien med næsten 80 procent. Alligevel havde kun fem procent af belgierne adgang til hurtigt fiber ved udgangen af 2022. Det er langt færre end i Danmark.

(Infografik: Statista.com)

Endelig bekræfter OECD, hvad de danske teleselskaber fortæller gang på gang. Nemlig, at data-forbruget på mobiltelefoner stiger og stiger år efter år.

I 2022 voksede dataforbruget på mobiler således med 17 procent i de xxx OECD-lande. Samtidig er datamængden mere end fordoblet på fire år – fra 4,6 gigabytes pr. måned til 10,4 GB i 2022.

I øvrigt er der store forskelle fra land til land, hvor meget indbyggerne forbruger af data på deres mobiltelefoner. Fra 4,3 GB pr. bruger pr. måned til 42 GB.

De fem lande, hvor folk benytter flest data på deres smartphone, er Letland (42 GB), Finland (40 GB), Østrig (30 GB), Litauen (28 GB) og Island (24 GB)….

(Illustration: OECD)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saudi Arabien vil holde World Cup i e-sport