Rygsæk kan tænke selv

Teenage piger snakker pr. skærm

De fleste teenagere kan godt lide at snakke og mødes med vennerne. På den goe gammeldags måde, hvor man kan se hinanden i øjnene og sidde tæt sammen – i virkeligheden altså.

Men tiderne skifter, og et foruroligende stort antal unge – især piger – foretrækker i dag at være sammen via video chat på telefonen, laptoppen eller tabletten. Pr. Skype eller Apple FaceTime.

Det viser en ny amerikansk undersøgelse fra YouGov: 19 pct. af teenagerne vil hellere snakke pr. skærm end i virkeligheden, mens 72 pct. foretrækker den personlige kontakt.

Splitter man resultaterne op i køn, siger 22 pct. af de unge kvinder, de enten elsker eller helst bruger video chat. Hos drengene er det 17 pct.

YouGovs analyse bekræfter trenden mod, at unge er stærkt afhængige af deres smartphone. I en anden amerikansk undersøgelse indrømmede 77 pct. af de 13- til 24-årige ikke kan undvære deres digitale gadges – mobil, tablet eller pc.

Tendensen ses også tydeligt i den voksende udbredelse, som messaging apps på mobilen har fået i de seneste par år. Det er typisk apps som Facebook Messenger, Snapchat, Whatsapp og Skype.

I år vil USA have 140,6 millioner brugere af meddelelses-apps på mobilen. I år 2020 vil det være 166,8 mio. USA har 321 mio. indbyggere….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rygsæk kan tænke selv