Unge sjusker med passwords

Googles første tablet er landet

(Foto: Google)

De fleste danskere kender fortsat kun Google fra søgninger på internet, fra Google Maps landkort, fra Android styresystemet eller Gmail elektronisk post.

Mange har også opdaget, at Google er internets største reklame-firma, der hver dag tjener milliarder af kroner på at sende annoncer op i ansigtet på brugere af mobiler og pc’er.

Faktisk så mange, at den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager nu har truet med at stække Googles magt ved at tvinge online-giganten til at sælge vigtige forretnings-dele fra.

(Foto: Google)

Lidt mere under radaren begyndte Google omsider at sælge sin hardware på det danske marked i oktober sidste år, efter at vi har måttet kigge misunderligt på købs-mulighederne i andre lande.

I første omgang var det Googles dyre Pixel 7 telefoner, der kom i danske butikker. Det samme gjaldt Googles Pixel smart-ur.

Her i foråret fulgte den nye mellemklasse mobil Pixel 7a efter og fra i dag også Googles første tablet Pixel Tablet. Den er nu officielt landet til en pris af 5.299 kroner.

Da Pixel Tablet har integreret Chromecast, er det nemt at streame musik og video fra en Android smartphone. (Foto: Google)

Over 50 af Googles egne apps samt en række af de mest populære fra andre som f.eks. Spotify, Minecraft og Disney+ er blevet modificeret, så de kører perfekt på den nye tablet.

Skærmen er på 11 tommer og processoren stærk nok til, at man kan multitaske. Det sker via en smart split-screen funktion.

Her kan man f.eks. redigere billeder eller deltage i et videomøde, samtidig med at man arbejder på en præsentation.

Den medfølgende Charging Speaker Dock kan bruges til flere andre praktiske ting end opladning. En af dem er, at den kan få tabletten til at spille fire gange så højt som normalt. (Foto: Google)

 

Netop billed-redigering skal være en af Pixel Tablets parade-discipliner i konkurrence med først og fremmest Apples iPads og Samsungs Galaxy Tab enheder.

Pixel Tablet er nemlig født med flere af Googles avancerede foto-værktøjer som f.eks. Magic Eraser og Photo Unblur.

De kendes også fra Googles dyreste telefoner, men fungerer endnu bedre på Pixel Tablets noget større skærm.

Google understreger, at Pixel Tablet kan bruges til meget andet end at læse avis, streame sine tv-serier i toget eller lade børne kaste sig også deres spil.

Med Google Pixel Tablet følger nemlig en spændende Charging Speaker Dock, der både lader enhedens batteri op hurtigt og kan få tabletten til at spille fire gange så højt som normalt for denne slags gadges.

Dokken giver også adgang til at bruge tabletten håndfrit sammen med Google Assistent, ligesom man via Hub-mode kan bruge Pixel Tablet til at overvåge og styre boligens andre smarte enheder til f.eks. varme, lys, alarm og dørlås.

(Foto: Google)

Pixel Tablet er samtidig den første på markedet med integreret Chromecast, så man nemt kan flytte musik og video trådløst fra telefon til tablet.

Endelig er Google tabletten fremstillet af 30 procent genbrugs-materialer. Selve coveret sågar af 100 procent genanvendt aluminium.

Pixel Tablet kan købes i to farver – Porcelain råhvid eller Hazel grågrøn. Prisen er 5.299 kroner hos Elgiganten eller Googles egen G Store.

Leifshows.dk vender tilbage med en udførlig test, når vi har afprøvet Pixel Tablet i lidt længere tid….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unge sjusker med passwords