Her er OnePlus’ nye middelklasse

Skat på streaming tjenester

(Foto: Cottonbro Studio / Pexels)

Ikke alene pusler alle streaming-tjenester med prisforhøjelser på grund af inflationen i det omgivende samfund.

Nu får streaming-selskaberne knaldet en ekstra skat oven i hatten, der helt sikkert vil accelerere lysten til at sende prisforhøjelser videre til de danske slutbrugere.

De har i gennemsnit abonnement på 3,1 streaming-tjenester. Højere priser vil kunne mærkes og sikkert betyde, at flere mennesker skærer ned på deres antal streaming-kanaler.

Skatten på streaming-tjenester er del af det medieforlig, som regeringen forelægger i folketinget i dag. Her ser der ud til at være flertal for de nye regler.

De betyder bl.a, at alle streaming-tjenester her i landet skal betale to procent i skat af deres omsætning. Og nok så interessant:

HBO har allerede varslet en prisstigning på 10 kroner om måneden. (Foto: HBO Max / Facebook)

Hvis en streaming-tjeneste ikke investerer mindst fem procent af deres indtjening i produktion af dansk indhold, stiger skatten til fem procent. Det oplyser TV2 Nyhederne.

Om den populære amerikanske streaming-tjeneste HBO MAX havde en forhånds-anelse om, hvad der ville ske i folketings-salen i dag, skal jeg ikke kunne sige.

I hvert fald meddelte HBO MAX allerede i går, at selskabet vil hæve sin abonnements-pris fra i dag 79 kroner om måneden til fremover 89.

Prisstigningen gælder med det samme for alle ny abonnementer, mens nuværende HBO brugere vil mærke den fra efter den 13. juli.

HBO begrunder prisforhøjelserne med øgede omkostninger til produktion og indhold samt behov for at investere i produkt-udvikling.

Andre streaming-tjenester har allerede indført dyrere abonnementer, og det er et spørgsmål, om regeringens nye skat ikke vil få dem til at give priserne et ekstra nøk opad….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er OnePlus’ nye middelklasse