iPhone 15 kan blive 2.000 kroner dyrere

Samsungs drøm til gaming fans

(Foto: Samsung)

Hvis man ellers har råd, har buede skærme været den nye store trend for computer-skærme. Med Samsung som den klare førerrytter i feltet.

Kurvede skærme har været kendt i adskillige år, men det har typisk været professionelle bruger, der købte dem.

Det kunne f.eks. være arkitekter, designere, ingeniører, software-udviklere og folk, som skulle overvåge mange ting på samme tid.

Samsung har gjort de buede monitorer til computer-spillernes våde drøm. Den får en ekstra dimension nu, hvor den globale lancering af den store 49 tommers Samsung Odyssey OLED G9 model foregår.

(Foto: Samsung)

Super-skærmen lander i udvalgte danske butikker i denne uge, og her skal man have den store pengepung med. Prisen bliver nemlig 16.899 kroner.

Samsungs på alle måder store nyhed bruger den nyeste OLED-teknologi til at vise billeder. Det vil bl.a. sige dyb sort og en flot lysstyrke.

Af hensyn til kræsne gamere har Samsung skruet skærmens hastighed op på 240 Hz og en reaktionstid på 0,03 millisekund. De 240 Hz indikerer, hvor mange gange skærmbilledet fornys i sekundet

Skærmen med en opløsning på 5.120 gange 1.440 punkter rummer over otte millioner selv-lysende billedpunkter og en kontrast, der er tæt på at være uendelig.

Skærmen har indbyggede højttalere og en ekstern LED-belysning, der matcher farverne i computer-spillet.  Den har et chassis i letmetal og kan arbejde med både Samsungs egen Gamling Hub app plus en stribe andre apps til smarte tv.

Via disse apps har man direkte adgang til internet-baseret cloud-gaming og streaming af både spil og anden underholdning. Det kan vel at mærke ske, uden at skærmen skal forbindes via en pc, tablet eller smartphone.

I Danmark leveres Odyssey OLED G9 med Microsoftys Xbox Game Pass app forud-installeret. Det kræver dog, at man skal købe separat adgang til Game Pass.

Indendørs rummer skærmen den nyeste Neo WQuantum Pro processor og en særlig opskalering af billedet, der får hjælp af kunstig intelligens (AI).

(Foto: Samsung)

Intelligens omfatter bl.a. en ”deep learning” algoritme, som lynhurtigt kan analysere billeder og justere lysstyrken optimalt på dem. Samtidig forbedres kontrasten løbende.

Med så stor en skærm i 32:9 format kan man naturligvis opdele det viste i to. På den måde kan computer-spilleren multitaske uden det besvær, der følger med at have flere monitorer ved siden af hinanden.

Forbindelser til omverdenen er der også mange af – HDMI 2.1, Micro HSMI 2.1, DisplayPort 1.4  og AutoSource Switch+.

Endelig vil den store 49 tommers Samsung Odyssey OLED G9 kunne fås i en «civil» udgave uden alle de spil-fokuserede og Smart TV features. Den har type-betegnelsen G93SC og dukker op i tredje kvartal….

(Foto: Samsung)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 15 kan blive 2.000 kroner dyrere