Hvis jeg var OL-deltager

Mobilsalget falder, men Apple tager førstepladsen

iPhone har gen-erobret tronen som klodens bedst sælgende mobiltelefon. I de sidste tre måneder af 2017 overhalede Apple nemlig ærkerivalen Samsung som den fabrikant, der solgte flest smartphones på denne klode.

Det viser de nyeste tal fra analysefirmaet IDC, der også afslører en pudsig rytme blandt de store smartphone producenter. Samsung er nummer ét i årets tre første kvartaler, mens Apple vinder fjerde kvartal. Præcist det samme skete for et år siden.

Forklaringen kan bl.a. være de tidspunkter af året, hvor fabrikanterne udsender nye modeller. Apple gør det i september, så salgstallene typisk vil eksplodere fra oktober og frem. Samsungs vigtigste lancering foregår omkring 1. marts – om nogle uger vil det være den nye Galaxy S9 telefon.

I fjerde kvartal erobrede Apple den globale førsteplads fra Samsung. Tallene stammer fra analysefirmaet IDC og vises i millioner styk solgte smartphones.

Ifølge IDC solgte Apple 77,2 millioner iPhones i fjerde kvartal af 2017. Det giver en global markedsandel på 19,2 pct mod Samsungs på 18,4 pct og Huaweis på 10,2 pct.

Kvartalets helt store vinder er kinesiske Xiaomi, hvis smartphone salg gik frem med 14,3 pct. Xiaomi ligger nu på den globale fjerdeplads med en andel på 7,0 pct og 28,1 millioner solgte telefoner i oktober, november og december. Næsten alle afsat i Kina og Indien, mens Xiaomi mobiler er stort set ukendte i Europa og Danmark.

Xiaomi er den eneste af de store smartphone fabrikanter, der er gået frem. Alle andre inklusive Apple, Samsung og Huawei solgte færre telefoner i det seneste kvartal end i samme periode året før.

Apple solgte f.eks en million færre iPhones – og det på trods af, at tallene indeholder de første måneder med markedets dyreste standard-mobil iPhone X. Den købte folk vildt ind af i oktober og november, mens interessen for at betale 10.000 kroner for en ny telefon kølnede mærkbart af i december.

Selvom Apple solgte flest mobiler i oktober, november og december, kan iPhone ikke true Samsung set over hele året. Bemærk, hvor stærkt Xiaomi og Huawei gik frem i 2017, mens Apple og Samsung gik nærmest i stå.

Totalt set blev der købt 403,5 millioner smartphones i fjerde kvartal. Det er 6,3 pct færre end i samme periode et år tidligere.

Huawei ser ud til at have sikret sig en konstant markedsandel på over 10 pct, selvom salget på verdensplan gik 9,7 pct tilbage i oktober, november og december. Huawei har ambitioner om at nå 15 pct andel på kort sigt og overhale både Samsung og Apple på lidt længere sigt. De 15 pct nåede Huawei periodevis i bl.a. Danmark sidste år.

Når man ser på IDC-tallene for hele 2017, er Samsung tilbage på en ret suveræn førsteplads. 21,6 pct af alle solgte smartphones var Galaxies, mens 14,7 pct var iPhones og 10,4 pct mobiler fra Huawei. Den store vinder i 2017 var igen Xiaomi med en fremgang på 74,6 pct. Huawei voksede også flot med næsten 10 pct, mens Samsung gik næsten 10 gange mere frem end Apple – 1,9 mod 0,2 pct i salget af telefoner….

Det er skægt at se, som årstiderne påvirker salget af de forskellige smartphone mærker. Apple står stærkest i årets fjerde kvartal, mens Samsung sælger stort i årets varmere og lysere måneder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis jeg var OL-deltager