OnePlus vil folde med

Hvis kun det bedste er godt nok

(Foto: Samsung)

Rigtige gamer-freaks bruger gerne langt over 10.000 kroner for at få fat i en pc, der kan matche de mest krævende spil på markedet.

Det hjælper dog ikke at have en super-pc, hvis den ikke kan følge

med i format og kvalitet. Intet er som bekendt bedre end det svageste led i kæden.

Det problem får man ikke med Samsungs ret utrolige Odyssey Ark monitor. Den koster ikke alene 23.000 kroner, men den er samtidig verdens første computer-skærm på 55 tommer og 4K billed-opløsning.

Trods sine enorme størrelse savner Odyssey Ark ikke noget i hurtighed. Samsungs mini-LED panel opdaterer billedet 165 gange i sekundet (Hz) og med blot ét millisekunds reaktionstid.

Odyssey Ark smyger sig omkring brugeren. (Foto: Samsung)

Det hele foregår i en bue omkring brugeren, der må føle sig fuldstændig indhyllet i spillet eller den video, han eller hun streamer.

De fleste pc-skærme – store som små – har et svagt punkt, når det gælder lyden. Fabrikanten satser alt på billedet, og når det er kommet på plads, er der som regel ikke plads til ordentlige højttalere i kabinettet.

Også på dét punkt er Odyssey Ark anderledes: Samsung har nemlig indbygget hele seks højttalere. En i hvert hjørne plus to basser bagpå. De kan levere 60 watt og toner helt ned til 45 Hz.

De kan så levere en slags surround via det indbyggede Dolby Atmos og Samsungs egen Sound Booster med kunstig intelligens (AI).

(Foto: Samsung)

Sjovt nok leverer Samsung hele to trådløse fjernbetjeninger med sin nye monitor. Begge er forsynet med solceller, hvilket er lidt mærkeligt.

De færreste sidder jo i direkte solskin og spiller games. Men ok – man kan jo lægge remoten ud i solen, mens man holder pause. Eller man kan lægge den ene fjernbetjening under en stærk lampe for at give den ny energi.

Den ene af de to fjernbetjeninger er stort set identisk med den, vi kender fra Samsungs tv-apparater. Den anden er Ark Dial, som gør det legende let at skifte og ændre video-opsætning, styre volumen osv.

Entusiaster, der elsker multitasking, får helt nye og spændende muligheder med den nye storskærm:

De kan benytte Multi View, hvor man kan have tre forskellige apps kørende på samme tid. Faktisk fire, hvis man har skærmen stående i Cockpit mode.

Det kunne f.eks. spillet i ét vindue, en YouTube video i det andet og ens social media profil i den tredje. Man kan sågar flytte rundt på vinduerne, gøre den større eller mindre osv. Smart.

Lidt af samme effekt får man med Flex Move Screen funktionen. Her kan man justere størrelse og placering af ens aktive vindue, hvis man nu ikke vil bruge hele Ark skærmens 55 tommer på indholdet.

Man har også adgang til Samsungs Gaming Hub, der tillader streaming af spil fra platforme som Microsoft Xbox Cloud Gaming, Nvidias GeForce Now eller Googles Stadia.

Endelig skal nævnes, at Odyssey Ark kan arbejde med AMD’s FreeSync Premium Pro standard. Det betyder, at skærmen fungerer lige godt med en gamer-pc og en spille-konsol.

Samsungs nye super-skærm kommer i danske butikker til efteråret. Det giver lidt tid til at spare op, for prisen bliver som nævnt 22.995 kroner….

Hvis man ønsker det, kan man også sætte Samsungs nye superskærm på højkant. (Foto: Samsung)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus vil folde med