Her er Facebooks nye AR/VR briller

Netflix begrænsninger lokker hackere

(Foto: Mati Mango / Pexels)

Netflix’ meget omdiskuterede forbud mod at dele abonnementet med brugere uden for husstanden skulle egentlig skaffe en masse ekstra penge til verdens største video-streaming-tjeneste.

Til gengæld er beslutningen ved at skabe en utilsigtet bivirkning: Pludselig sælges der i stor stil ulovlige Netflix Premium abonnementer på den mørke del af internet og via besked-tjenester som Telegram.

Ifølge sikkerheds-eksperterne fra Check Point Research har Netflix’ forbud skabt et ideelt scenarie for cyber-kriminelle.

De vil udnytte og snyde de mange Netflix-brugere, der nu er på udkig efter en billig adgang til streaming-tjenesten.

Check Point har f.eks. identificeret adskillige Telegram-brugere, der annoncerer med Netflix Premium abonnementer til priser helt ned til 15 kroner om måneden.

Lignende tilbud kan man finde på Dark Net, der er en del af internet, som kræver en speciel browser. De normale kan ikke vise det.

Sikkerhedsfolkene advarer dog mod at købe sådan en Netflix-konto.

Her ses et eksempel på, at et ulovligt Netflix abonnement sælges billigt på besked-tjenesten Telegram. (Foto: Check Point)

Den er nemlig ofte stjålet fra intet-anende Netflix-brugere og kan i værste fald gøre køberne medskyldige i online-tyveri.

“Cyberkriminelle udnytter ofte ændringer i forbrugernes adfærd til deres fordel. De nye ændringer hos Netflix er ingen undtagelse,” forklarer Balder Borup. Han er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark.

“De eksempler på salg af billige Netflix abonnementer, vi er stødt på, kommer fra konti, som hackere har fået adgang til via data-læk eller phishing-mails,” fortsætter han.

Balder Borup tilføjer, at han også er stødt på tilfælde, hvor brugere har købt en billig Netflix Premium adgang via Dark Net, men aldrig har fået adgang. Andre har fået deres nye konti blokeret efter få dage eller uger.

Check Point anbefaler samtidig nuværende Netflix-brugere at være ekstra opmærksomme på, om de har fået stjålet adgangen til deres konto uden at vide det:

Man kan f.eks. øje med, om fremmede bruger ens Netflix-konto uden tilladelse. Sker det, skal man lynhurtigt ændre sit password, så uvedkommende bliver spærret ude.

I det hele taget skal man altid huske at bruge et stærkt og sikkert kodeord for at for at forhindre andre i at gætte det og stjæle adgangs-oplysninger til Netflix….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Facebooks nye AR/VR briller