Disney og Lenovo laver Star Wars spil i AR

Politiet jager ulovligheder i Dark Net

Internet består af meget mere end det, vi til dagligt kan finde via World Wide Web og populære browsere som Chrome, Edge, Firefox eller Safari.

Internet består også af en ”mørkere” del, der kræver lidt mere træning plus specielle browsere at finde rundt i. Den del af internet, som også kaldes Dark Net.

Hernede blev fænomener som den virtuelle valuta ”bitcoin”, der i mellemtiden er blevet stueren og handles helt officielt mellem virkelighedens banker.

Men Dark Net er altså også området, hvor der foregår en masse lyssky ting. Det er her, hvor terrorister kommunikerer med hinanden, handles med våben og narkotika, stjålne kreditkort, og hackere mødes online.

I 2013 standsede FBI aktiviteterne på det ”dybe nets” største handelsplads Silk Road i 2013, men siden har adskillige andre illegale online markeder taget over.

En af dem – AlphaBay – blev lukket i den forløbne uge via en koordineret indsats fra myndighederne i USA, Canada og Thailand.

Ifølge det amerikanske dagblad Wall Street Journal blev den canadiske statsborger Alexandre Cazes anholdt i Bangkok, hvor han fungerede som en af AlphaBays bagmænd. Et par dage senere blev Cazes fundet død i en thailandsk fængselscelle. Han havde hængt sig selv.

Ligesom Silk Road var AlphaBay en website, der krævede en Tor browser for at kunne blive fundet. Via AlpaBay kunne man købe og sælge illegale ting, der spændte fra narkotika, håndvåben og ammunition til detaljerede vejledninger i, hvordan man begår online bedragerier.

I første halvår af 2017 skal AlphaBay angiveligt have lavet en omsætning på over 33 millioner kroner – alene på stjålne kreditkort og lister over kontonumre og koder på hackede bankkonti.

På det seneste blev der købt og solgt for 800.000 USD om dagen på AlphaBay. Det svarer til ca. 5,3 mio. kroner. En handel, der har gjort bagmændene til millionærer.

FBI og kollegerne i Canada og Thailand er gået meget stille med dørene omkring jagten på AlphaBay. Ingen officielle pressemøder eller pralende meddelelser på Twitter f.eks.

Indikationen om, at AlphaBay var død, kom for nogle dage siden, da handelspladsen lige pludseligt var lukket og slukket på internet. Siden har de amerikanske myndigheder bekræftet lukningen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disney og Lenovo laver Star Wars spil i AR