Bilkamera med egen skærm

Her er Facebooks nye AR/VR briller

(Foto: Meta)

(Opdateret) Mens Apple antyder, at dets længe ventede AR/VR briller dukker op til næste uges WWDC event, har Meta lige taget chancen og overhalet indenom.

Meta har nemlig i nat dansk tid præsenteret Meta Quest 3 briller, der er meget mindre og meget stærkere end sine forgængere. De bliver en direkte rival til Apple.

Metas første headsæt til Augmented og Virtual Reality blev i sin tid født som Oculus Quest, men skiftede navn, da Mark Zuckerberg skabte Meta som det nye samlende selskab over Facebook, Instagram, WhatsApp, Oculus osv.

(Foto: Meta)

Siden har Meta Quest vundet mange fans. Især blandt ikke-tekniske folk, der på den måde oplevede Virtual Reality på egen krop for første gang.

Sidste efterår lancerede Meta så Quest Pro, der henvendte sig til entusiaster og professionelle – også i forretnings-verdene.

Quest 3, som Meta præsenterer nu for at drille Apple, har egentlig først sin officielle premiere i slutningen af september.

(Foto: Meta)

Quest 3 rummer først og fremmest det bedste display, som Meta nogensinde har bygget. Brillerne kører på et helt chipsæt udviklet af Qualcoom, og det skal give mere en dobbelt så god grafik som forgængeren Quest 2. Faktisk endda lidt bedre end på den meget dyrere Pro model.

Med de nye Quest 3 briller på er man ikke lukket ude fra verden. Faktisk kan man se den i farver og 10 gange skarpere end før. Det skyldes to indbyggede kameraer på hver fire megapixel.

Med i Quest 3 er også en ny dybde-sensor. Den lader brillerne måle lokalet op, hvor brugeren befinder sig. Selve digitale personer og ting kan anbringes, så de inter-agerer med den virkelige verden.

Controllerne, som man holder i hænderne, er meget mindre end tidligere.

De har de nye “TruTouch”, som så dagens lys sammen med Quest Pro brillerne. De følger brugerens håndbevægelser meget præcist og reagerer lynhurtigt på dem.

De nye Meta Quest 3 briller forbindes trådløst til en pc med den tilhørende software. Prisen bliver 499 dollars eller ca. 3.500 kroner for en version med 128 GB hukommelse….

(Foto: Meta)

(Foto: Meta)

(Foto: Meta)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bilkamera med egen skærm