Netflix begrænsninger lokker hackere

Så få bruger AR og VR i dag

(Foto: Gizchina / Weibo)

Hvis vi er heldige, får vi to vigtige nyheder i Augmented og Virtual Reality – AR og VR – på mindre end en uge.

Meta med Facebook har netop lanceret sit nye Quest 3 headsæt, og Apple ventes at præsentere sine tilsvarende briller på sin store WWDC konference om nogle få dage.

De to annonceringer kan dog ikke skjule, at det kun er få mennesker verden over, som bruger de nye teknologier.

Ifølge en aktuel analyse fra Statista Market Insights vil 97,7 millioner verden over benytte Virtual Reality i år og kun 22,8 millioner Augmented Reality.

Både VR og AR har oplevet stærk fremgang i de senere år, men der er fortsat lang vej til, at man kan kalde dem for den ”næste store computer platform”.

Mark Zuckerberg og hans Meta gruppe har investeret store milliard-beløb i Metaverse, der skal væfre fremtidens internet med en blanding af en virtuel og den virkelige verden. (Foto: Meta)

I 2027 ventes begge at passere 100 millioner brugere på global basis. Det er nok også først da, at man kan tjene penge på teknologien. Indtil nu forsvinder de til udvikling.

AR og VR kaldes også for ”mixed reality” (MR), fordi de blander det virkelige med det kunstige og digitale liv.

Netop dét er essensen i Facebooks meget omtalte Metaverse, der skal være fremtidens internet. I hvert fald i Mark Zuckerbergs forestillinger.

“Quest 3 er vores første tilbud til masse-markedet. Brillerne kombinerer VR og MR på en måde, så folk kan bevæge sig gennem alle realiteter på en intuitiv og underholdende måde,” forklarer Mark Rabkin.Han er vice president for VR hos Facebooks moderselskab Meta.

”Vi vil gerne gå et skridt videre end de låste forestillinger om Virtual og Augmented Reality”. Vores mål er at blande de fysiske og virtuelle verdener uden grænser mellem dem,” fortsætter han.

(Infografik: Statista.com)

Apple ser også en stor fremtid i Mixed Reality, selv om man her ikke har helt så travlt som hos rivalerne i Meta.

Apple har da heller ikke investeret mange milliarder kroner i Metaverse. En investering, der har kostet det meste af overskuddet i Meta Gruppen med Facebook, Instagram og WhatsApp.

Mange mener også, at udgifterne til Metaverse har været medvirkende til, at Facebook og co. har fyret over 21.000 ansatte i det seneste halve år.

Mens Meta prøver at skabe en universel platform, som i princippet vil kunne bruges af alle, vil Apple uden tvivl holde sine nye briller i egen æble-have.

Med andre ord skal de kommende AR/VR briller udelukkende kunne bruges med Apple enheder – det vil sige MacBooks, iPads, iPhones og større Mac computere.

Indtil videre er AR, VR og MR fortsat mest en vision – ikke meget realitet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix begrænsninger lokker hackere