Hurtigst til en milliard

Den nye vej til Virtual Reality

(Foto: HTC)

I de tidligere dage af smartphones var taiwanesiske HTC den største Android konkurrent til Apples iPhones. Faktisk så stor, at HTC som første mobiltelefon mærke åbnede sin egen flagship butik på Strøget i København.

Siden er det gået voldsomt nedad for HTC, når det gælder smartphones. HTC laver stadig et par enkelte mellemklasse modeller, men de er så uinteressante, at de ikke sælges i Europa og Danmark.

HTC har til gengæld satset alle sine kræfter på Virtual Reality (VR), hvor firmaet konkurrerer direkte med Facebook-ejede Oculus.

HTC’s nye VR-udspil hedder Vive Flow og får bæreren til at ligne en Minion tegneserie figur med kæmpe-øjne som et insekt.

(Foto: HTC)

HTC beskriver selv sin nyhed som en bro, der forbinder det klassiske VR headsæt, der er stort og klodset – og en personlig biograf i design som et par svømme- eller dykker-briller.

Den typiske anvendelse vil enten være spil eller helbreds-relaterede opgaver som f.eks. meditation eller at falde lettere i søvn.

Nyheden forbindes til en smartphone eller en pc via kabel, hvor man så kan lege med Virtual Reality indhold eller bare se streamet tv.

Der er kun et lille knap-batteri i Vive Flow, som bruges til at drive en lille air condition propeller ved brugerens næse. Selve Vive Flow skal hente sin strøm over et USB-C kabel.

(Foto: HTC)

Hvert af brilleglassene i Vive Flow er et 1,6K display, der kører med 75 Hz billed-opdatering og et synsfelt på 100 grader. Hele herligheden vejer kun 189 gram.

Man kan parre sine Vive Flow med sin smartphone trådløst via Bluetooth eller Miracast og bruge mobilens skærm til at navigere rundt i VR-indholdet.

Dertil kommer to fremad-vendte kameraer i headsættet, der bruges til at følge bærerens håndbevægelser. På den måde bliver VR oplevelsen mere realistisk og integreret.

Umiddelbart ser HTC Vive Flow ikke ud til at fungere sammen med Augmented Reality (AR) i sin nuværende form. Brilleglassene er ikke gennemsigtige med specielle lag, der blænder informationer ind foran øjnene.

Vive Flow kommer på markedet den 2. november. Nyheden kan forudbestilles til priser fra 569 euro eller ca. 4.300 kroner. Dertil kommer et abonnement på seks dollars, som skal sikre adgang til et stort bibliotek af VR-titler og -indhold….

(Foto: HTC)

(Foto: HTC)

(Foto: HTC)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtigst til en milliard