De 10 bedste storbyer for digitale nomader

BMW er på spil

(Foto: BMW)

(Opdateret) BMW står ikke kun klar med de første hel-elektriske biler i den luksuriøse 5’er serie.

Både den elektriske i5 og 5’erne med konventionelle motorer bliver samtidig de første bimmere, der forvandles til spillehaller indendørs. Et rent “gamers paradise.”

Det sker, efter at BMW har lavet en aftale med spilplatformen AirConsole om at forvandle den store touch-skærm i midten af bilens instrument, så den også kan bruges til populære computerspil.

(Foto: BMW)

Senere er det også planen, at andre BMW-modeller skal have AirConsole ombord, hvis deres elektroniske systemer er i stand til det.

AirConsole vil gøre det muligt for både chauffør og passagerer at underholde sig med en række afslappende spil, når BMW’en er parkeret. Ikke under selve kørslen.

Det kan f.eks. være under en pause bilrejsen, eller når de eldrevne BMW modeller står til opladning af batteriet.

De nye i5 elbiler fra BMW er blevet større end de hidtidige 5-serie limousiner. De er nu over fem meter lange og giver fyrstelig plads på bagsædet med over tre meter mellem hjulene. (Foto: BMW)

Samtidig kan bilist og passagerer more sig med at tage selfies. Øverst i bilens store skærm sidder nemlig et kamera, der også kan bruges til video-møder undervejs.

BMW-ejeren skal have sin smartphone med i bilen for at få AirConsole til at køre. Adgangen etableres via en QR-kode på BMW’ens skærm.

Derefter forbinder en AirConsole app på mobilen sig trådløst med BMW’s underholdnings-system og fungerer som kontrol-enhed til spillene.

De nye AirConsole spil styres via bilistens smartphone. De kan kun aktiveres, når bilen står parkeret under f.eks, opladning. (Foto: BMW)

AirConsole app’en gør det muligt, at op til flere i bilen kan spille med og mod hinanden i det spil, der vises på den buede skærm i midten af instrument-brættet. Det gælder f.eks. også børnene på bagsædet.

Fra begyndelsen vil BMW og AirConsole tilbyde 15 spiltitler. De er alle nemme at gå til og dækker forskellige spiltitler som simulationer, strategi, quizzer, jump-and-run og puslespil.

Nogle af titlerne er ”Go Kart Go”, ”Golazo”, ”Music Guess” og ”Overcooked.” Repertoiret vil blive  løbende udvidet, lover BMW.

Fra begyndelsen vil BMW i5 have 15 forskellige computerspil ombord. (Foto: BMW)

For at forstærke opmærksomheden omkring sit spil-fremstød lancerer BMW en særlig gamer-udgave af den nye BMW i5 elbil. Den har ikke kun AirConsole ombord, men markerer det også visuelt med en speciel lakering.

Den skal med store billedpunkter og pixels vække mindelser om de gode gamle dage med 8-bit spil. Selve gamer-bilens farve er kopieret direkte fra spillene, der kører på skærmen inde i kabinen.

Nyheden om AirConsole kom tilbage i maj i forbindelse med verdens-premieren på ottende generation af BMW’s 5-serie.

(Foto: BMW)

Siden er der trillet flere små hints op om nye spil og anden form for digital underholdning, som skal præsenteres på BMW´s store displays i bilernes instrument-panel.

Flere af dem er målrettet modellerne med elmotor. De har nemlig en udfordring i, hvad chaufføren og de øvrige passagerer skal få tiden til at gå med, mens elbilen bliver fyldt op ved en ladestation.

Det seneste nye påfund er, at BMW har sikret sig rettighederne til det populære spil og tv-show “Hvem vil være millionær.” Det kan nu snart en eller to personer i bilen konkurrere om.

AirConsole spillere kan bruges af chaufføren selv, men også af alle andre passagerer i bilen. Børnene på bagsædet kan f.eks. spille med eller mod forældrene foran i bilen. (Foto: BMW)

5-serien kommer til Danmark i oktober med to elektriske varianter, der begge er vokset nogle centimeter i længden. Aksel-afstanden er nu på over tre meter, så bagsæde-passagererne har ødsel plads at strække sig på.

Basis-modellen hedder BMW i5 eDrive40. Den har 340 hestekræfter, baghjulstræk og et drejnings-moment på 430 Nm. Det giver en tophastighed på 193 km/t og en acceleration på 6,0 sekunder fra 0 til 100 km.

Rækkevidden på en opladning skal være 582 kilometer og prisen begynde ved knap 626.000 kroner. BMW’s 5-er serie har altid være luksus – også i kroner og ører.

Topmodellen hedder BMW i5 M60 xDrive. Den har fire-hjuls-træ og to elmotorer på tilsammen 601 hk og 820 Nm i moment.

Den to tons tunge limousine accelererer til 100 km/t på bare 3,8 sekunder og topper ved 230 kilometer i timen. Rækkevidden er 516 kilometer, og priserne begynder ved 1.080.500 kroner.

Til sidst: Øvrige BMW-modeller, der hen ad vejen får AirConsole ombord, er 7-serien, BMW iX, BMW i4 efter juli 2023, BMW X5, BMW X6, BMW X7, BMW XM, BMW X5 M og BMW X6 M efter august 2023. Andre BMW-modeller i mellemklassen følger senere.

(Foto: BMW)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 10 bedste storbyer for digitale nomader