Store pc-skærme bliver bedre

De 10 bedste storbyer for digitale nomader

(Foto: Peggy Marco / Pixabay)

Mens Corona pandemien rasede, kom fænomenet ”digitale nomaders” læber.

Tidligere var nomaderne eventyrere, der tog til en fjern hovedstad eller en strandbred i troperne. De skulle bare have en internet-forbindelse, en laptop, strøm og en mobiltelefon med.

Så kunne de sagtens udføre deres arbejde, der typisk var freelance opgaver, artikler, fotos og indlæg til sociale medier. Kald dem bare for mobile influencere.

Under Corona, hvor en stor del af den kontor-relaterede arbejdskraft måtte hjem i egen stue, blev fænomenet digital nomade pludselig super-aktuel.

Mange flere havde opdaget, at de kunne klare meget – hvis ikke alt – arbejde uden at være fysisk til stede hos arbejdsgiveren.

Det var bestemt også noget, som it- og rejse-brancherne opdagede:

(Infografik: Panache Cruises)

Pludselig kunne man købe hele rejsekits med en laptop i centrum, internationale tele-abonnementer, forsikring og det hele.

En hel danske hoteller indrettede lounger, hvor digitale nomader kunne leje sig ind på en pc og en hurtig internet-forbindelse på timebasis.

Andre hoteller – også i Danmark – omdannede ligefrem ledige værelser til kontorer.

I det seneste år er der blevet meget mere stille omkring hjemme- og ude-arbejdspladser.

De fleste er nok flyttet tilbage til kontoret, mens forskellige analyser er rygende uenige om, hvorvidt man arbejder bedst alene eller sammen med kollegerne.

Spørger man især højt-uddannede uger, er der dog ingen i tvivl. I Storbritannien vil 70 procent af dem kun overveje et nyt job, hvis det tillod dem at arbejde frit.

(Foto: Adrienne Be / Pixabay)

Nu har det britiske rejsebureau Panache Cruises undersøgt, hvilke europæiske storbyer der er de bedst egnede for digitale nomader og fjern-arbejdere.

Analysen har været hele vejen rundt i sine vurderinger:

Lige fra de lokale leve-omkostninger og lejer, over byens digitale infrastruktur med bl.a. interner til fleksible visa og arbejdstilladelser.

Desuden har Panaches analytikere naturligvis også kigget på klima og befolkningens venlighed over for fremmede, der bor hos dem i længere tid.

Rumæniens hovedstad Bukarest lægger sig i spidsen over Europas Top-10 af velegnede storbyer for digitale nomader. I det hele taget er Rumænien et rigtig godt land at bo i for fjern-arbejdere.

Her er Panache Cruises Top-10:

  1. Bukarest i Rumænien – 52 point
  2. Madrid i Spanien – 49 point
  3. Nikosia på Cypern – 47 point
  4. Budapest i Ungarn – 46 point
  5. Zagreb i Kroatien – 46 point
  6. Athen i Grækenland – 35 point
  7. Lissabon i Portugal – 34 point
  8. Tallinn i Estland – 31 point
  9. Valletta på Malta – 29 point
  10. Reykjavik i Island – 27 point

De fleste lande i Europa stiller økonomiske krav til de digitale nomader, hvis de vil blive boende længere end i de par uger, en typisk ferie varer.

For eksempel er det helt almindeligt, at fjern-arbejdere kan dokumentere, at de tjener mindst 20.000 kroner om måneden – og at de får pengene sendt ned til det land, hvor de opholder.

Har man ikke sådan en indkomst, behøver man slet ikke overveje at sende en ansøgning om et arbejds-visa. Den vil blive afvist lige med det samme.

Rumænien med Bukarest kræver sågar en løn på omregnet 32.000 kroner. Alligevel tager Bukarest førstepladsen i testen.

Forklaringen er meget lave huslejer og leveomkostninger, gode internet-hastigheder og en nydelig placering på ranglisten over verdens mest lykkelige og glade folkefærd….

Her er den detaljerede rangliste over de ti bedste storbyer for digitale nomader i Europa. (Infografik: Panache Cruises)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store pc-skærme bliver bedre