Nu kan du snart sætte Samsung på din finger

Ny Mini er retro mixet med digital fremtid

(Foto: Mini)

Siden Morris og Austin lancerede Mini for efterhånden 64vår siden, har den lille britiske personbil markeret sig design-mæssigt på i hvert fald tre områder.

Motoren blev placeret på tværs for at spare plads. Det firkantede karrosseri med et hjul i hvert hjørne. Og det store multi-instrument med speedometer i midten af instrument-panelet.

Efter, at BMW overtog Mini produktionen i 2012, er bilerne vokset i størrelse. De har fået større motorer og er blevet mere avancerede i teknologi.

Man vil kunne vælge mellem otte forskellige køre-modes, hvilket også markeres i displayes farve og bilens LED-belysning i kabinen. (Foto: Mini)

Det har tilsyneladende ikke skadet Mini i popularitet. Bilen er fortsat trendy, og især mange unge kvinder synes, den er cool.

BMW har allerede en Mini med elmotor, men den er på vej i en ny og opgraderet 2024 version, hvor ingeniørerne virkelig har fået lov til at lege med elektronikken. Den får verdens-premiere i september.

Den nye elektriske Mini får således sit eget hjemme-bryggede styresystem, hvor man bl.a. kan vælge bilend lyd og støj i en app.

(Foto: Mini)

Et af problemerne med elbiler er jo, at de er næsten støjfri og derfor kan være svære at opdage i trafikken for blinde og svagtseende.

Med den nye integrerede Sound Processor kan man få sin Mini til at støje som en Ferrari, være diskret som en Bentley eller lyde – og ikke kun køre – som en gocart. Mini kalder det selv for “Mini Sound DNA.”

Meget smart går flere af de nye ”driving modes” igen i bilens indvendige belysning og naturligvis også i det centrale instrument på 9,5 tommer, der fra 2024-modellen vil være et stort og rundt OLED-display.

Den nye elektriske Mini får sin egen lydcomputer indbygget, så man kan få bilen til at støje som mange andre køretøjer. (Foto: Mini)

Føreren vil kunne vælge mellem otte forskellige indstillinger – Trail, Personal, Vivid, Timeless, Core, Balanced, Green og Go Kart.

Hver af dem har egen farve og i de fleste tilfælde også unikke features. Der bliver altså lige så meget at lege med som på displayet af en smartphone.

Det skal man tage helt bogstaveligt. Det bliver nemlig også muligt at placere et personligt foto i midten af det runde display.

Den nye elektriske Mini bliver meget retro. Bl.a. kan man få den lide som en klassisk Mini fra 1960’erne. (Foto: Mini)

Billedet kan være en selv, konen, kæresten, barnet, kæledyret, ens favorit-kunstner, sportsstjerne eller den politiker, man har stemt på sidste gang.

Bilens nye ”Mini Operating System 9” vil så tage de dominerende farver i billedet og bruge dem som baggrund i skærmen og i bilens indvendige LED-belysning.

Brugerfladen i styresystemet er gjort så simple som mulig. “Back to Basics” er nøgleordet, og det vil man også mærke i den øvrige betjening.

Navigationen bliver meget bedre integreret end i tidligere Minier. Bilen kommer både med Apple CarPlay og Android Auto. (Foto: Mini)

Ligesom i den oprindelige Mini fra 1950’erne vil der kun være meget få fysiske knapper. Nostalgien skinner tillige igennem ved at BMW bruger en gammeldags startnøgle, der skal drejes. Ikke startknapper som i de fleste moderne elbiler i dag.

Selvfølgelig går denne “minimalisme” ikke ud over den nye Minis digitale muligheder. Bilen vil således altid være online viae en ny ”Mini Cloud.”

Man vil kunne holde en samtale i gang med en meget personlig assistent, der rummer den seneste kunstige intelligens (AI).

Ligesom Tesla vil Mini få indbygget en stribe online spil. (Foto: Mini)

Den kan lære flere chaufførers særlige kendetegn og huske dem. Assistenten kan fortælle dårlige vittigheder, hjælpe gennem menuerne på den runde skærm og håndtere flere forskellige opgaver, der kan holde chaufførens opmærksomhed fra vejbanen foran ham eller hende.

En af de største forbedringer vil man finde i Miniens navigations-system, der får 3-D visualisering og præcise ruter til den nærmeste ladestation.

Desuden vil man kunne koble sin mobiltelefon trådløst på via en Apple CarPlay og Googles Android Auto. Begge systemer er med ombord.

(Foto: Mini)

Endelig får den nye elektriske Mini et avanceret underholdnings-system med både spil og streaming af f.eks. Spotify musik. Widges af en række populære apps vil være en integreret del af den runde skærm.

Nu må vi så bare vente på en prøvekørsel for at se, om den nye elektriske Mini anno 2024 er lige så sjov at køre, som præsentationen af den lyder.

Som nævnt skal den dukke op til september….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du snart sætte Samsung på din finger