Robotten kører med strøm

Hold din mobil i topform

 

De fleste danskere har et tæt forhold til deres eget helbred.

Mange motionerer for at holde sig i form eller tager på jævnlige slankekure for ikke at få et chok, hver gang de stiller sig på badevægten.

Sund kost og stop med at ryge er også kommet på dagsordenen hos rigtig mange.

Og når det gælder ting, man ejer, passer de fleste rigtig godt på deres personbil. Den har jo også ofte kostet en formue i først indkøb og senere i brændstof, el og reparationer.

Helt anderledes ser det ud med danskernes smartphones. Selvom næsten hver eneste dansker har sådan et eksemplar, er det bestemt ikke hver dag, at man ser folk passe rigtigt godt på den.

Hold dine mest brugte apps åbne hele tiden. Slet til gengæld alle dem, du aldrig eller kun meget sjældent bruger. (Foto: Andy Makely / Unsplash).

Der er ellers mange oplagte veje til at forlænge levetiden og holdbarheden på sin højt elskede favorit-gadget.

I samarbejde med det populære mobil-mærke OnePlus har Leifshows.dk samlet fem gode råd til at holde mobiltelefonen i topform:

Hold dine mest anvendte apps åbne
Det er en falsk myte, at man skal huske at lukke sine apps, hver gang man har brugt dem. I virkeligheden kan det være noget af det mest skadelige for din smartphone. Det tvinger nemlig din mobil til at indlæse dem helt fra ny, når du åbner dem igen og igen.

Det kan derfor langt bedre svare sig at holde de mest brugte apps loadet i hukommelsen, selvom de er inaktive. Det sparer styresystemet for ressourcer og energi, som i sidste ende forlænger telefonens samlede levetid.

Selvom din mobil er vand- og støvtæt, er det ikke en god idé at afprøve det hele tiden. Det er heller nogen god idé at udsætte telefonen for høje temperaturer som f.eks. direkte solskin. (Foto: Samsung)

Afinstallér gamle apps
Det kræver mange ressourcer og slider på ydeevnen på din smartphone at have et hav af apps installeret, som du sjældent eller aldrig bruger.

En nem måde at komme dét problem til livs på er at rydde ud i dine apps og få af-installeret dem, du sjældent eller måske aldrig bruger.

Gør dit batteri-forbrug mere effektivt
Hvis processoren er hjertet i din smartphone, er batteri mobilens lunger. Begge skal man passe godt på, for uden dem kan telefonen ikke leve.

Nogle telefoner har teknologier til proaktivt at optimere batteriet yderligere. Det gælder bl.a. OnePlus 11 5G og OnePlus Nord CE 3 Lite, der rummer en særlig Battery Health Engine.

Uanset, hvilken mobil man har, er det en god idé at placere den i et ekstra beskyttelses-cover. (Foto: Candy Soft)

Undgå vand og høje temperaturer
Selvom mange moderne smartphones er vand- og støvtætte, bør man ikke provokere ved at udsætte dem for alskens ondskab. Fugt er aldrig godt og slet ikke i det lange løb.

Prøv også at undgå høje temperaturer som f.eks. at lægge telefonen i direkte sol. Det modsatte dur heller ikke – nemlig udsætte den for stærk frost.

Moderne smartphones har det bedst ved temperaturer mellem 0 og 35 grader Celsius. Her er der ikke den store fare for, at batteriet kan komme til skade og miste sin effektivitet.

Beskyt din smartphone
Selvom det kan virke som en selvfølge, er der stadig mange, som ikke giver deres smartphone ekstra sikkerhed i form af et cover og/eller en skærm-beskyttelse.

De to ting kan hjælper mod stød, slag og ridser, der kan føre til skader på displayet og telefonens bagside.

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robotten kører med strøm