Hvis Porsche lavede skrivebord

Natur-fotos med mobil er trendy

(Foto: OnePlus #TrueColorsDK)

Når folk tænker på billeder, som de tager med mobilen, er det vel typisk selfies, familie-fotos og snapshots fra solferien, de fleste vil nævne.

Som så meget andet har Corona pandemien også ændret på den vane.

I dag bruges mobiltelefonernes kameraer i langt højere grad end tidligere til at tage billeder den danske natur: Himmel, planter, træer, skyer og vand er de fem mest populære motiver her i det danske forår, viser en ny analyse fra OnePlus.Den kendte smartphone fabrikant skød i april en international foto-konkurrence i gang, hvor OnePlus brugere blev opfordret til at sende deres bedste pletskud på mobilen

Omkring 140.000 billeder fra ni forskellige lande er indtil videre delt i konkurrencen, der fortsat er i gang. Vindere trækkes hver uge, og der er både smartphones og en rejse på højkant.

(Foto: OnePlus #TrueColorsDK)

I den danske del af konkurrencen har OnePlus modtaget over 6.000 billeder, som er sendt ind med hash-tagget #TrueColorsDK på Instagram eller via OnePlus’ Trye Colors skanner app på mobilen.

Danskerne har taget størstedelen af deres fine fotos ude under åben himmel. Over halvdelen havde faktisk himlen over os som motiv – nemlig 54 procent.

Derefter følger planter med 42 procent, træer med 31 procent, skyer med 28 og vand med 26 pct. I kan se nogle af vinder-billederne i forbindelse med denne artikel.

Med andre ord er der ikke sket den store ændring i motiv-valget gennem flere århundreder. Dengang danske kunstnere brugte maling, pensel og lærred var naturen også meget udbredt som tema.

OnePlus bruger også selv ”naturen” som vigtigt element i sin seneste OnePlus 9 telefon. Den indeholder nemlig en app fra den berømte svenske fotofabrikant Hasselblad, der bruger en særlig ”Natural Color” kalibrering….

(Foto: OnePlus #TrueColorsDK)

(Foto: OnePlus #TrueColorsDK)

(Foto: OnePlus #TrueColorsDK)

(Foto: OnePlus #TrueColorsDK)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis Porsche lavede skrivebord