Danmark mister førstepladsen

Samsung forbyder ChatGPT

(Foto: Jonathan Kemper / Unsplash)

Den sydkoreanske elektronik-gigant har forbudt sine mange tusinde ansatte at bruge populære kunstig intelligens værktøjer som f.eks. ChatGPT på deres mobiler, tablets og pc’er.

Ifølge Samsung kan værktøjerne lække vigtige informationer til eksterne modtagere. Hvis det er korrekt, kan ChatGPT og co. blive en trussel for mange virksomheder verden over.

Hos Samsung har app’ene til kunstig intelligens (AI) åbenbart videregivet oplysninger om nye og kommende produkter. Informationer, som Samsungs konkurrenter vil elske at få.

Skaden er sket, fordi Samsung ansatte havde lagt produkt-informationer ind i ChatGPT for at se, hvordan den kunstige intelligens ville reagere på de nye design.

Uheldigvis er ChatGPT sådan indrettet, at for app’en nye og ukendte oplysninger automatisk lægges videre til ChatGPT’s ”learning database”, som principielt alle bruge af app’en har adgang til.

I en intern memo skriver Samsung til sine medarbejdere:

”Interessen for nye generative AI platforme som f.eks. ChatGPT er vokset stærkt både internt og ekspert. Interessen fokuserer på brugen og effektiviteten af disse platforme, men samtidig afstedkommer de stigende bekymringer for sikkerheds-risici.”

Med sit forbud sender Samsung en advarsel til alle andre virksomheder verden over. De skal være meget forsigtige med at lægge vigtige informationer ind i værktøjer som ChatGPT….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark mister førstepladsen