Billigere OnePlus i april

Bing søgemaskinen buldrer frem

(Foto: Microsoft)

Google har god grund til at kigge sig nervøst over skulderen. Den ellers så alt-dominerende søgemaskine på internet kan nemlig mærke rivalernes ånde i nakken.

Det drejer sig først og fremmest om Microsoft, der lige pludselig har fået rigtig gang i sin Bing søgemaskine.

Bing har for første gang passeret over 100 millioner brugere om dagen, og tallet vokser stærkt hele tiden.

Den vigtigste grund er formentlig, at Microsoft er først på markedet med en søgemaskine, der benytter den meget omtalte ChatGPT kunstige intelligens.

Microsoft var hurtigst ude til at købe sig en aktiepost i softwarehuset OpenAI, der står bag tidens mest spændende tech-nyhed.

OpenAI’s kunstige ChatGPT intelligens er tidens mest omtalte nye teknologi. (Foto: OpenAI)

Det kan vise sig at være en guldrandet investering for Microsoft, der vil benytte den kunstige intelligens på tværs af alle sine platforme – ikke kun i Bing søgemaskinen.

Vi kan derfor vente at se ChatGPT integreret i f.eks. både Microsoft Windows 11, Outlook, Word, Excel eller i Edge browseren.

At Microsoft har gjort det helt rigtige, kan bl.a. ses af, at over en million mennesker har skrevet sig op til at få adgang til en ”preview” af Bings nye version med ChatGPT.

Ifølge Microsoft har mere end en tredjedel af disse mennesker ikke været Bing brugere i forvejen. Med andre ord kommer de fra Google.

Desuden er brugerne mere aktive end normalt: Bings app til mobilen bliver brugt seks gange så meget, efter at Microsoft har integreret den kunstigt intelligente ChatGPT funktion.

Chevrolets 2024 udgave af den elektrisk drevne Silverado EV RST kan blive en af de første biler med ChatGPT ombord. (Foto: General Motors)

Endelig omfatter 15 procent af Chat sessioner folk, der bruger Bing til at skabe nyt indhold på nettet. Med andre ord udvides online søgning nu med kreativitet.

Microsoft vurderer også, at den forbedrede Edge browser er med til at skubbe Bing frem. Edge, der benytter samme grundlæggende platform som Googles Chrome browser, mærker også en flot fremgang.

Edge ventes inden længe at blive udstyret med Bing søgning direkte fra browser-vinduet – og naturligvis ChatGPT.

Samtidig med Microsoft melder flere og flere andre virksomheder ud, at også de vil benytte OpenAI’s teknologi i deres produkter.

Senest er det bilgiganten General Motors, der arbejder på en digital assistent til chauffører, som bygger på ChatGPT.

GM vil integrere ChatGPT i sine nye bilmodeller, hvor assistenten bliver en integreret del af instrument-brættet. (Foto: General Motors)

”Vi får ChatGPT at se overalt og i alle ting,” siger GM’s vice president Scott Miller til nyhedsbureauet Reuters.

Sammen med Microsoft er GM I gang med at udvikle et ekstra og bilrelateret lag i ChatGPT. Det skal både hjælpe bilisterne med navigation og erstatte den nuværende betjenings-manual.

I stedet for at bladre igennem hundreder af sider i en manual, kan man bare bruge sin stemme til at spørge bilens digitale assistent.

Den vil så kunne svare både akustisk eller vise på bilens skærm, hvordan man f.eks. udskifter et punkteret hjul.

Desuden forestiller GM sig, at ChatGPT kan hjælpe elbil-ejere med at få opladet batterierne optimalt

En helt tredje mulighed er, at den digitale assistent kan koble sig automatisk på brugerens netværk i et smart hjem, hvor den åbner garageporten og låser dørene op i huset, når bilen nærmer sig….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billigere OnePlus i april