JBL forbedrer boom-bokse

Danmark mister førstepladsen

(Foto: And Machines / Unsplash+)

Danmark kan ikke længere prale af at være det land i EU, hvor digitalisering af samfund, erhvervsliv og den offentlige sektor er længst fremme.

Danskerne er stadig med i toppen, men må acceptere at lade sig overhale af Finland. Det viser EU-Kommissionens digitaliserings-indeks DESI.

Digitaliseringsministeriet har straks svaret med den nye rapport «Redegørelse om Danmarks Digitale Vækst», der bl.a. giver en status på digitalisering i vores lille land – med betydning for især erhvervslivet.

Rapporten konkluderer, at Danmark ikke kan tillade sig at hvile på laurbærrene. Digitaliseringen går stærkt i andre lande:

Danmark må nøjes med en andenplads i Europa- DESI-scoren sammenfatter en række indikatorer for de europæiske lande. (Illustration: Digitaliseringsstyrelsen)

”Det er vigtigt for vores virksomheders konkurrence-evne og vores samfunds vækst og velstand, vi fortsat er et digitalt foregangsland. Vi har nogle udfordringer, vi skal tage fat på, hvis vi fortsat vil være helt i front,” konstaterer digitaliseringsminister Marie Bjerre.

”Vi skal have uddannet flere it-specialister, og vi skal fokusere stærkere på digitaliseringen i små og mellemstore virksomheder,” fortsætter hun.

Digitaliseringsministeren tilføjer, at digitalisering skal skubbe på den grønne omstilling. Den digitale udvikling skal dog være afbalanceret, så vi ikke går på kompromis med vores demokratiske værdier.

Den nye rapport tager fat på emner som danske virksomheders digitalisering – herunder digital sikkerhed, befolkningens digitale kompetencer og Danmarks digitale infrastruktur i form af bl.a. adgang til hurtige internet-forbindelser.

Redegørelsen bliver diskuteret i Folketingssalen i dag den 2. maj….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JBL forbedrer boom-bokse