Er vi nu glade for MitID?

Logitech sætter sig i bås

(Foto: Logitech)

I forbindelse med Corona pandemien lærte rigtig mange danskere at bruge video-konferencer som alternativ til fysiske møder på kontoret, hygge-komsammen med venner og familie og til klasseværelset, der var flyttet hjem i stuen.

Brugere fandt dog også ud af, at det kan være svært at holde sine videomøder diskrete og private, medmindre man brugte en mobiltelefon eller låste sig ind i et separat lokale.

Videomøder foregår jo som regel foran en stor skærm med højttalere og mikrofoner, hvor andre let kan høre og se med. Ofte til irritation for både deltagerne i videomødet og for dem, der sidder tæt på og ikke selv er med.

En af de løsninger, jeg har set flere gange i de seneste par år, er at bruge lukkede båse til formålet. På kontoret eller f.eks. også på udstillinger og konferencer, hvor man gerne vil tale privat med f.eks. en kunde eller en investor.

Project Ghost. (Foto: Logitech)

Logitech kender vi alle fra tastaturer og computermus, men den schweiziske tilbehørs-gigant satser også i stigende grad på video-møder med et skønsomt udvalg af webcams og mikrofoner.

Det seneste nye udspil fra Logitech er lukkede kabiner eller båse til videomøder:

De kommer i flere forskellige størrelser, hvor de små til en enkelt bruger ligner en finsk mini-sauna i træ.

De større med plads til op til seks deltagere har store vinduer og kan minde lidt om moderne togkupeer. Her sidder man som i et udstillings-vindue, selvom folk uden for kabinen ikke kan høre, hvad man siger og lytter til

Project Ghost. (Foto: Logitech)

De små lukkede video-rum kalder Logitech for Project Ghost, og de havde forleden dag premiere på Integrated Systems Europe messe i Barcelona – ISE 2023.

Kabinerne er så små, at de let kan anbringes i kontorer eller i større antal i udstillings-centre, lufthavne, banegårde eller i skoler og universiteter.

Indendørs er kabinen fyldt med storskærm og Logitech teknologi med alt fra tastaturer til mikrofoner, web-kameraer og højttalere.

Brugeren sidder i en komfortabel lounge-stol fra møbelfabrikanten Steelcase. Der er et lille sidebord til papirer, taske osv, og indretningen er gjort hjemlig med grønne planter

Kabinerne fra Framery og Logitech er større og lysere med store vinduer. (Foto: Logitech)

Skærmen er fuldt integreret. Højttalere og webcam er usynlige. Kun skærmen, der er udført i en særlig reflekterende spejl-teknologi fylder hele den ene endevæg.

Logitech bruger sit eksisterende Rally Plus system til videokonferencer i kabinen. Det er opbygget i moduler og kan levere billeder i 4K kvalitet.

En særlig RoomMate teknologi sørger for, at brugeren får en nærmest naturlig øjen-kontakt med den eller de personer, vedkommende holder videomøde med. Billederne er i 3D og viser deltagerne i “life-size.

Logitech bruger samtidig kunstig intelligens (AI) til at optimere lyd, video og belysningen til formålet. Dertil kommer, at båsen er kompatibel med Microsoft Teams, Zoom og Google Meet.

Videomøde kapslerne fra Logitech og Framery har plads til mellem én og seks personer. (Foto: Logitech)

Logitech har samtidig præsenteret en større video-kabine, der har plads til mellem én og seks deltagere – alt efter version.

Disse løsninger udvikler Logitech i samarbejde med finske Framery, der er specialist i lydtætte møderums-kapsler.

Det mindste møderum fra Framery og Logitech har plads til en enkelt person og er bl.a. udstyret med Logitechs Brio Ultra HD Pro webcam.

Framery Q Meeting Maggie er et nummer større og kan rumme mellem to og fire deltagere. De vil arbejde med Logitechs Logi Dock docking-station, Brio Ultra HD pro webcam og en Logitech Tap Scheduler planlægnings-skærm.

Hos Framery styres videomøderne fra denne konsol med touch skærm, der både kan stilles lodret eller lægges fladt på et bord. (Foto: Logitech)

Endelig har den største variant plads til mellem fire og seks personer. I Framery 2Q kapslen er bl.a.. anbragt en Logitech Rally Bar Mini videobar og en Tap Scheduler planlægnings-skærm.

For alle møderum fra Framery og Logitech gælder, at de er certificerede til Microsofts Teams system til videomøder. Den praktiske betjening foregår via Logitechs Tap Touch Controller.

Videobåsene fra Logitech og Framery vil blive markedsført i Norden og Danmark. Om det samme vil være tilfældet med Logitechs Project Ghost kapsel, er ikke afgjort endnu….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er vi nu glade for MitID?