Første elbil som er topløs

Er vi nu glade for MitID?

(Foto: Fagbladet FOA / PR)

Overgangen fra NemID til MitID blev en sej fødsel.

Selvom det kun er godt et år siden, at MitID blev lanceret, føler mange det nok som meget længere.

Det skyldes flere forsinkelser undervejs, en dårlig forbruger-kommunikation og en app, der ikke var gennemprøvet i tilstrækkelig grad, før den blev sluppet løs.

Resultatet var, at hundrede-tusinder af danskere måtte hente hjælp i kommunernes Borgerservice for at få app’en installeret.

Selv Danmarks digitaliserings-minister – Marie Rud fra Venstre – måtte forleden indrømme, at også hun måtte stille sig i den flere uger lange kø hos Borgerservice for at få sit MitID til at fungere.

Nu kunne det imidlertid se ud, som om der er faldet ro over gemytterne.

En ny bruger-tilfredsheds-undersøgelse viser, at 64 procent af danskerne er tilfredse med deres MitID. 18 procent ville helst slippe for app’en.

(Infografik: Digitaliseringsstyrelsen)

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen gennemføres der i gennemsnit 17 millioner transaktioner om ugen via MitID.

Det er 95 procent af alle transaktioner og svarer til, at en typisk dansker bruger MitID app’en hver tredje dag.

Da MitID’s forgænger NemID blev introduceret i 2010, havde den også en vanskelig start. Ligesom hos MitID var 18 procent utilfredse med systemet et år efter.

Siden har stemningen vendt totalt. I 2021 var der således kun to procent af danskere, som syntes, at NemID var noget bras.

”Når knap en femtedel af borgerne er utilfredse med MitID, er det noget, vi skal tage alvorligt,” siger Adam Lebech. Han er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

”Tallene understreger, hvor vigtigt det er, at vi løbende har øje for fejl og, hvordan vi kan forbedre løsningen,” fortsætter han.

Ifølge den nye brugerundersøgelse, som 1.091 danskere over 18 år har deltaget i, er 75 procent trygge ved at bruge MitID.

64 procent af danskerne finder MitID nem at bruge, mens 56 procent synes, at app’en er hurtig at anvende….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første elbil som er topløs