Ekstra skærm kan være rigtig smart

Nye øretelefoner passer præcist til dig

(Foto: Ultimate Ears)

Trådløse øretelefoner er helt fortjent blevet et mega-hit. Med Apple som den, der scorer den helt store gevinst med sine populære AirPods.

Med trådløse øretelefoner slipper man for den irriterende kabel-spaghetti hen over brystet. Samtidig er lydkvaliteten blevet meget bedre gennem bl.a. den nye aktie støjreduktion, der sidder i mange af de dyrere modeller.

De bittesmå øretelefoner har dog også deres skavanker. De falder let ud af øret, og så har de kun én størrelse. One size fits all.

Det betyder, at de ikke kan tilpasses optimalt til bærerens ører – ligesom visse typer høreapparater kan.

Det går ud over bærekomfort og lydkvalitet. Hver menneskes øre er  nemlig unik i udformning og størrelse.

(Foto: Ultimate Ears)

Det amerikanske audio-mærke Ultimate Ears, der i dag hører under tilbehørs-giganten Logitech, er lige nu ved at introducere en smart løsning på problemet.

Med UE Fits kan købere få tilpasset deres nye Ultimate Ears øretelefoner præcist til netop deres ørers udformning.

Det behøver man ikke at gå til en ørespecialistg for, hvor der er måsle er lang ventetid, og prisen er betydeligt højere end nede i det lokale elektronik-supermarked eller i webshoppen.

I stedet lader Ultimate Ears brugeren selv sørge for skræddersyningen. Det sker via en medfølgende app, lidt gel og et par LED-lys, der sidder på øretelefonen. Hele operationen skal være overstået på mindre end et minut.

Når man bruger sine UE Fits i første gang, skal man sætte øretelefonerne i øret, tænde for app’en på en iPhone eller Android telefon.

App’en vil tænde ørepropperne, der har en portion blødt gel integreret. Når de lille lysende LED’s aktiveres, vil gellen løbe ud i øret og stivne efter 60 sekunder, hvor den har formet sig helt efter den ydre øregang.

Selve øretelefonerne rummer 10 mm drivere og en passiv støjreduktion, der forhindre vindstøj og gør stemmer i f.eks. håndfri telefon-samtaler mere tydelige.

Betjeningen foregår via touch paneler på ørepropperne eller gennem app’en, som bl.a. rummer en equalizer tonekontrol.

UE Fits kan køre i otte timer på en batteri-opladning. Spilletiden kan udvides til over 20 timer, hvis man lægger øretelefonerne i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug.

De skræddersyede øretelefoner kan i øjeblikket forudbestilles på det amerikanske marked til 249 dollars eller ca. 1.600 kroner. UE Fits kommer til Europa og Danmark inden alt for længe….

 

 

 

 

2 kommentarer

  • ingeborg jacobsen

    Vides det hvornår UE fits kommer til Danmark/Tyskland.
    Synes ikke jeg kan finde nogen forhandlere, bortset fra en hjemmeside, hvor de koster mange tusinde kroner.
    På forhånd tak,
    Ingeborg J

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • leifshows

      Hej Ingeborg

      Når jeg googler på Ultimate Ears, får jeg mindst fire større danske forhandlere, der sælger de de svenske produkter. Det er bl.a. Power, Expert, Coolshop og Proshop. Desuden kan man købe direkte online på UE¨s hjemmesideher
      https://www.ultimateears.com/en-us/earbuds/ue-fits-bluetooth.html . Hvis du havde klikket på linket i artiklen, var du landet her. Held og lykke og god jul – hilsen Leif

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ekstra skærm kan være rigtig smart