Glacier er sommerens coole gadget

Hvem lytter til hvilken musik?

(Foto: Mohammad Netri / Unsplash)

Det kan godt være, at musik er et universelt sprog. Men, hvad der lyder som sød musik i en persons ører, kan have den præcist modsatte effekt.

Det gælder ikke kun fra nabo til nabo i Danmark, men i høj grad også når man kigger på, hvilke musik-genrer der er de mest populære i forskellige regioner af verden.

Analyse-firmaet Statista har taget temperaturen på musikkens udbredelse og fundet ud af, at både værker fra klassiske komponister, rock-ikoner og pop-divaer har fundet ud i stort set alle hjørner af denne planet.

Selvom hip-hop og rythm & blues har deres rødder i USA, er musikken f.eks. allermest populær i Sydafrika.

64 procent af sydafrikanerne fortæller, at de streamer hip-hop, rap og beslægtede musik-arter. I USA er det kun 37 procent.

Alle lytter til musik, men genrerne er meget forskellige fra land til land. (Foto: Simon Noh / Unsplash)

 

Amerikanerne bliver også overhalet i hip-hop adspilning af de efter sigende ret kræsne musik-lyttere i Mexico og Frankrig.

I Mexico, Indien og Sydafrika lytter indbyggerne sågar til 300 procent musik. Det betyder, at hver person typisk lægger ører til tre forskellige musik-genrer.

Det er en rekord-agtig alsidig musiksmag. I Europa lytter vi typisk kun 200 procent – altså til to forskellige musik-arter.

Helt i den anden ende af skalaen ligger Sydkorea, hvor indbyggerne kun spiller 1,9 forskellige genrer i snit.

I Sydkorea er popmusik altdominerende med 55 procent. Ikke så overraskende, når man kender til udbredelsen af den såkaldte K-Pop i det asiatiske land.

(Infografik: Statista.com)

 

Alligevel er de 55 procent slet ikke nok til at placere Sydkorea til i top-tre over de mest pop-lyttende folkefærd i verden.

Her ligger Finland på en klar førsteplads med 65 procent. Lige efter følger svenskerne med 61 procent, mens 58 procent af italienerne også foretrækker pop.

Globalt set er pop den mest udbredte musik-genre, oplyser analytikerne fra Statista. Omkring halvdelen af verdens befolkning lytter helst til popmusik.

Næstmest udbredt i verden er rock med 38 procent foran dance /electronic lander på 32 procent. Sidstnævnte kategori er mest populær i Østeuropa, mens klassisk musik har de fleste fans i Indien og Kina….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glacier er sommerens coole gadget