Microsoft fyrer 10.000

Nokia satser på det billige

(Foto: HMD Global)

Det goe gamle mobilmærke Nokia gjorde comeback i 2016, da det finsk/kinesiske firma HMD Global købte licensen til at bruge Nokia navnet på nye Android telefoner.

Det nye Nokia har haft stor succes med at genoplive klassiske feature-telefoner som f.eks. den berømte ”banan”, mens intentionen om at blande sig med de store i smartphones ikke er lykkes nær så godt.

Den seneste nye Nokia C12 telefon hører da også til Android-markedets billige med en pris på 120 euro eller ca. 900  kroner.

C12 kommer med en pæn stor 6,3 tommers skærm til prisen. Den er af LCD-typen for at spare udgifter og nøjes med at vise sine billeder i HD+ kvalitet.

Billederne bliver kun opdateret 60 gange i sekunder – 60 Hz – hvilket ikke gør Nokia nyheden særlig velegnet til avancerede spil.

(Foto: HMD Global)

 

Det sørger den ret svage processor også for. Motoren ombord er nemlig en kinesisk Unisoc SC9863AI, der har otte kerne, men ellers hører til dem gamle garde.

Den fremstilles f.eks. med den nærmest antikke 28 nm teknologi, hvor de førende Android mobiler nu om dage indeholder processorer i fem, seks eller fire nm, der gør dem langt hurtigere og mere strømbesparende.

Begrænsningerne ser man også i RAM-hukommelsen, der er på kun 2 GB. Lageret er på 64 GB, men kan udvides via et MicroSD kort.

Ikke desto mindre kører Nokia C12 med Android 12 styresystemet – dog kun i den skrabede Go udgave. Den har de mest brugte Android funktioner, men tilbyder f.eks. ikke multitasking.

Endelig skal nævnes, at Nokia C12 kun kan køre med 4G mobiltelefoni. Det nyere 5G finder man (endnu) ikke helt nede i prisklassen under en tusse.

Den nye Nokia i budget-klassen kommer med to kameraer. På ryggen sidder et enkelt objektiv med 8 megapixel billedsensor og blitz. Tilsvarende har man en selfie-skyder på 5 MP på fronten.

Nokia C12 kommer med et enkelt kamera på otte megapixel. (Foto: HMD Global)

De fleste billig-mobiler kommer i dag med store batterier på f.eks. 5.000 mAh for at kompensere for deres processorers høje strømforbrug.

Ikke sådan hos Nokia og C12. Her er batteriet på kun 3.000 mAh, og det kan kun oplades meget langsomt med fem watt via en micro-USB port.

Som alle andre budget-mobiler er C12 pakket ind i plastik, der skal være lidt vandtæt efter IP52 specifikationerne. Der er Wi-Fi, Bluetooth 5.2 og sågar et 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner med kabel.

Telefonen måler 161 gange 74 gange 8,8 mm og vejer 177 gram. Den kan købes i ”charcoal” sort, ”dark cyan” blå og ”light mint” lysegrøn.

Nokia C12 vil være en ok begynder-telefon for børn, så længe de ikke begynder at bruge avancerede online-spil eller vil optage TikTok videoer i god teknisk kvalitet.

Jeg kunne også godt forestille mig, at C12 kunne være god som ekstra-telefon – f.eks. til opgaver, som man helst ikke vil udsætte sin dyre topmobil for…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsoft fyrer 10.000