Nu får vi Apples højttaler

Microsoft fyrer 10.000

(Foto: Coolcaesar / Unsplash)

Masse-fyringerne hos verdens store tech-virksomheder fortsætter nu med, at Microsoft vil sige farvel til fem procent af sin medarbejderskare. Det svarer til ca. 10.000 ansatte på verdensbasis.

Rygterne om Microsofts fyringsrunde har svirret i flere dage i de sociale medier, men det er først her i eftermiddag, at verdens største softwarefirma har meldt det ud officielt.

Dermed er Microsoft blot den seneste af en hel stribe tech-giganter, som er vendt tilbage til realiteternes verden efter en stor optur under Corona pandemien.

I et blog-indlæg begrunder Microsoft sine massefyringer med ”skiftende kundeprioriteringer:”

Det er anden gang, at Microsofts Satya Nadella må gribe til massefyringer. Første gang var lige efter hans ansættelse som topchef i 2014. Dengang måtte Nadella rydde op efter Microsofts fejlslagne eventyr med at bygge Nokia smartphones under eget navn. (Foto: Brian Smale / Wikimedia)

De er nødvendige for at tilpasse Microsofts omkostnings-struktur, så der er balance mellem efterspørgsel og omsætning. Med andre skal der skæres i udgifterne, når salget falder.

”Mens vi nedlægger en række stillinger, vil vi fortsætte med at hyre nye folk til vores hoved-strategiske områder,” skriver Microsofts topchef Satya Nadella i blog-indlægget.

Han giver ikke flere detaljer, men det er næppe udviklingsfolk, software-specialister og ingeniører, som Microsoft fyrer. De er lige så svære at få fat i i USA som i Danmark.

Det er anden gang i historien, at Microsoft må ty til masse-fyringer. Senest gjorde man det i 2014, da 18.000 jobs blev skåret bort efter Microsofts fiasko med at købe Nokias smartphone division.

Mange millioner købte nye laptops med Microsoft Windows på i forbindelse med Corona pandemien. Nu er verden tilbage i nogenlunde normal tilstand, og salget af både pc’er styrtdykker. (Foto: Windows / Unsplash)

Til gengæld er det kun et år siden, at Microsoft pralede med, at man havde ansat 40.000 nye folk under pandemien.

Totalt set er Microsofts medarbejder-antal stadig større, end det var før Corona. Også, når man trækker de 10.000 fra, som får et fyringsbrev i den kommende tid.

Microsoft er bestemt heller ikke den eneste it-gigant, som er ude med masse-fyringer efter opturen under pandemien, hvor alle skulle have ny hardware og software.

Meta med bl.a. Facebook og Instagram sagde farvel til 11.000 folk i efteråret. Amazon vil fyre over 18.000, mens Salesforce forleden meldte ud, at man skærer 10 procent af sine medarbejdere bort….

Microsofts legendariske grundlægger har (endnu) ikke været ude med en kommentar til massefyringer. Han er stadig stor-aktionær i Microsoft, der har gjort ham til en af verdens rigeste mænd. (Foto: Kuhlmann / MSC / Wikimedia)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu får vi Apples højttaler