A Night at the Monopoly

Microsoft viser Playstation “killer”

Microsoft bruger store bogstaver i beskrivelsen af sin kommende Xbox One X, der skal være den stærkeste spillekonsol, verden har set. Den kommer den 7. november til priser, som begynder ved 500 USD eller godt 3.300 danske kroner.

Det er i øvrigt samme pris som, da den første Xbox blev lanceret tilbage i . Dengang syntes publikum, at prisen var for høj og holdt sig tilbage med at købe Microsofts spillekonsol i 2001. I dag – 16 år senere – afskrækker 500 USD næppe mange. Det er jo mindre, end de fleste betaler for en smartphone.

Microsoft løftede sløret for sin kommende Xbox One X spillekonsol ved et pressemøde på E3 spilmessen i Los Angeles i aftes.

Mens de seneste spilkonsoller fra Microsoft har været opgraderinger af eksisterende Xbox konsoller, vil den nye One X være helt ny og anderledes designet.

Grafikken skal være den mest imponerende del af One X, og den er jo (sammen med lyden) det vigtigste ved en spillekonsol. Mens en pc eller en laptop skal kunne mange forskellige ting, skal spillekonsollen kun være god til ét – games.

Porsche deltog med en ægte Porsche GT2 ved præsentationen af Microsoft Xbox One X. For at markere, at super sportsvognen er med i det nye Xbox spil “Frza 7”.

 

Den hidtil usete kvalitet vil Microsoft hente ud af en helt ny processor, 12 GB af dedikeret video-RAM og en grafikchip, der kan levere seks terraflop i ydelse. I praksis betyder det, at Xbox One X kan vise spil i ægte 4K og med fuld HDR High Definition support.

Den gode nyhed i den sammenhæng er, at man ikke behøver at have et 4K tv for at opnå forbedringerne. Den nye spillekonsol indeholder nemlig kredsløb til ”super-sampling”, der kan få spil til at se bedre og mere skarpe ud på selv almindelige Full HD tv.

Hvis de 12 GB RAM, der følger med Xbox One X ikke er nok, kommer harddisk specialisten Seagate med en Game Drive Hub til Microsoft nye spilkonsol. Den separate æske rummer 8 terabytes plads til at lægge sine spil på!!!

 

 

Det skal såmænd gælde også ældre Xbox spil. De vil uden problem kunne bruges på den nye Xbox One X. Med andre ord behøver man ikke skrotte sine gamle, dyrt indkøbte Xbox spil, men kan glæde sig til, at de vil se flottere ud på den nye Xbox One X. Takket være kosmetiske tricks som  ”anisotropiske” filtre, der skaber mere flydende og naturligt udseende skærm-billeder.

Microsofts garanti om bagud-kompatibilitet omfatter ligeledes ældre tilbehør. Nuværende controllere, hovedtelefoner osv. vil fortsat fungere.

 

Rent fysisk bliver One X den mindste Xbox konsol nogensinde – og samtidig den mest ”powerfulde”.

Sony får noget at se til med sin Playstation, der i øjeblikket fører kapløbet mellem spillekonsollerne. Det er ikke sikkert, at det også er tilfældet efter november.

Her er en video trailer med Microsofts berømte “Minecraft” spil i 4K kvalitet. Så kan I få et indtryk af spillene til den kommende Xbox One X:

https://www.youtube.com/watch?v=Nq_Q77bJ3H0

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A Night at the Monopoly