Pc-salget styrtdykker

Denne ring er rigtig klog

(Foto: Ultrahuman)

Det er imponerende, så langt teknologien har banet sig vej ind i vores hverdag.

Tag bare mobiltelefonen, som vi alle bærer rundt på – og som vi slet ikke kan undvære.

Ikke nødvendigvis, fordi vi streamer musik på den hele dagen eller udveksler meddelelser på sociale meddelelser.

Næhh – fordi staten tvinger og til at bruge mobilen til MitID som identifikation. Uden den ingen adgang til netbank eller elektronisk post fra det offentlige.

Ringen kan levere en bevægelses-oversigt, der hjælper brugeren med at forstå sit energi-forbrug i løbet af en dag. (Foto: Ultrahuman)

Smartwatches ejer knap så mange danskere, selvom de kunne være mindst lige så praktiske at have for mange mennesker. Ikke mindst for de mennesker, som skal holde øje med deres helbred eller vil tjekke deres fysiske form.

Det næste trin bliver, at mange af de ting, som det smarte ur kan, vil blive flyttet over på brugerens finger. Helt bogstavelig talt.

Man kan allerede nu få flere ”smarte” ringe, der helt diskret måler f.eks. puls, hjerterytme eller krops-temperatur.

Problemet med dem er dog ofte den samme som urenes. Her får man også informationer om søvn-kvalitet, blod-iltning osv, men sjældent beskrivelser af, hvad man skal bruge de mange data til.

Fingerringen kommunikerer via Bluetooth med en app på mobiltelefonen. (Foto: Ultrahuman)

På netop dét punkt vil de britiske udviklere af den nye Ultrahuman Ring være anderledes end alle andre. Det påstår de i hvert fald i forbindelse med lanceringen af deres opfindelse på iværksætter portalen Indiegogo.

Ultrahuman Ring kommunikerer trådløst via Bluetooth med en app på mobiltelefonen. Ringen registrerer også de samme data som uret, men oversætter og fortolker dem ved hjælp af kunstig intelligens i app’en til ting, som er nemmere at forstå – og mere vigtig – lettere at reagere på.

Et ”Movement Index” giver f.eks. en point-baseret oversigt alle de bevægelser, man har foretaget i løbet af dagen. Ikke kun trænings-øvelser inden for et bestemt tidsrum.

Et tilsvarende ”Sleep Index” nøjes ikke med at tælle antal snuede timer, men tjekker f.eks. også de forskellige faser af søvnen.

Den kloge ring skal være med til at give sin bærer en bedre søvn. (Foto: Ultrahuman)

Målet er at fastslå, om urets bærer har brug for en længere periode med dyb søvn. Derefter giver app’en gode råd til, hvordan man opnår den.

En tredje app – ”Your Recovery Score” – analyserer omvendt andre vigtige ting som stress niveau og usikkerheds-følelser. På mobiltelefonens skærm kommer så tips til at finde tilbage til være rolig og afslappet.

Endelig skal den nye Ultrahuman Ring indeholde en særlig stofskifte-tracker, der kan holde øje med ens generelle sundheds-tilstand, madvaner osv.

Alle disse praktiske ting er samlet i en diskret fingerring, som vil kunne fås i moderigtige farver som Cyber Grey, Aster Black, Bionic Gold eller Space Silver.

Her ses ringens måling af hjerterytme (til venstre), søvnkvalitet og bevægelser i løbet af dagen. (Foto: Ultrahuman)

Den ydre skal af ringen er fremstillet i titanium letmetal og lakeret med Tungsten for at sikre ekstra holdbarhed. Den indre og lidt bløde skal er til gengæld lavet af kunststof, der er anti-allergisk.

Dertil kommer, at den nye ring er vandtæt ned til to meters dybde. Man kan altså godt have den på under en svømmetur, i bruseren eller i et heftigt regnskyl.

The Ultrahuman Ring er blevet lidt af et hit på Indiegogo, hvor den har indsamlet et langt større beløb til finansiering af en storproduktion end ønsket.

Interesserede kan dog fortsat forudbestille et eksemplar til sig selv via en særpris på 273 dollars eller ca. 1.950  danske kroner. Levering vil efter planen ske til april….

Den smarte rings “Recovery Score” kan give et billede af bærerens sundheds-tilstand på basis af bl.a. hjerterytme, puls, krops-temperatur, stress-niveau og biometri. (Foto: Ultrahuman)

Den smarte ring fås i fire farver. (Foto: Ultrahuman)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pc-salget styrtdykker