Vi er nu 2 milliarder på ”fjæset”

Token er den smarteste ring

Smarte ringe har jeg præsenteret før her på bloggen, men de kunne det samme som de fleste fitness armbånd – måle puls, tælle skridt, beregne kalorie forbrænding osv.

Den nye Token ring – nej det er ikke et IBM netværk –  kan mange andre praktiske ting. Den indeholder nemlig både Bluetooth, trådløst NFC og en fingeraftryk skanner, der gør, at ringen kan bruges til idenfikation af brugeren.

Lad det være åbning af en pc, trådløs betaling, som elektronisk nøgle til en dør eller som en trådløs motor starter. Tilmed ser ringen jo meget pæn ud i enten Sterling sølv, rosa guld eller i sort.

Første gang Token skal i anvendelse, placerer man spidsen af en finger inde i ringen, så fingeraftrykket bliver skannet og gemt. Tag derefter ringen på, og en optisk sensor vil vide, at man bærer Token.

Tager man ringen af, slukker elektronikken – og den kan kun tændes igen, hvis ringens herre lader Token identificere hans fingeraftryk. Med andre ord får tyve ikke noget ud af at stjæle den smarte ring.

Fra begyndelsen ”kan” Token fem-seks ting. Flere vil komme til med jævne mellemrum, lover fabrikanten, der ganske praktisk også hedder Token.

De seks ting er at huske brugernes passwords. I stedet for at indtaste dem kan man nøjes med at banke to gange blidt med ringen. Den kan åbne døre med elektroniske døre – bare bank én gang. Den kan betale billetter i 50 tog-, bus- og metro-systemer (kun i USA). Den kan låse bilen, og den kan erstatte kreditkortet i 15 millioner butikker over. En slags MobilePay, man har på fingeren.

Alle disse adgangskoder bliver styret via en medfølgende app til iPhone eller Android. Her indtaster man brugernavne, passwords osv, når man laver den indledende set-up af Token. Ringen samarbejder desuden med Google Chrome, Mozilla Firefox og Apples Safari browser.

Tokens NFC sensor er kompatibel med Apple Play og Android Pay, så man kan foretage kontaktløs betaling. Desuden accepterer Mastercard og Visa brugen af den smarte ring.

Token er i øvrigt ridsefast og vandtæt ned til 50 meter. Batteriet holder i to uger, inden den skal have ny energi via en trådløs oplader. Bank en gang på ringens overflade, og den vil tænde enten grønne, gule eller røde LEDs som indikation af batteriets tilstand.

Token (ringen) kommer til salg fra december, og inden da har Token (altså fabrikanten) travlt med at lave nye aftaler med bilfirmaer, låsefabrikanter, transport-selskaber osv. for at gøre ringen så bredt anvendelig som mulig fra dag ét.

Ringen fås i seks størrelser. Priserne begynder ved 250 USD (ca. 1.700 kroner) i sølv. Token i 14 karal rosa guld eller sort rhodium skal koste 300 USD (ca. 2.000 kroner). Desuden vil der være komplette pakker med ring, dørlås eller bil-adapter….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er nu 2 milliarder på ”fjæset”