Julegaver vi helst ikke ville have

Her er Samsungs nye Galaxy S23

(Foto: Weibo)

(Opdateret) Sig nærmer tiden, hvor den næste store lancering af nye smartphones finder sted.

Den vigtigste er uden tvivl Samsungs præsentation af den 23. generation af sine Galaxy S topklasse telefoner. Den finder sandsynligvis sted den 1. februar.

I de kinesiske sociale medier har der allerede i flere uger været spion-billeder af den vigtigste og mest solgte Android telefon, der igen vil dukke op i tre versioner som Galaxy S23.

I dag er imidlertid de første officielle fotos af de nye Galaxies dukket op. Det er via billeder fra Samsungs reklame-materiale for telefonerne.

Billederne afslører, at den største ydre forskel på de nuværende Galaxy S22 og de nyere 23’ere skal søges i kameraerne.

De sidder ikke længere på eget panel på ryggen som hos de fleste andre smartphones. I stedet har Samsung valgt samme design som på Galaxy S22 Ultra.

De første eksempler på Samsungs officielle reklame-materiale for Galaxy S23. (Foto: 21Mobiles)

Det vil sige, at hvert kamera kigger gennem et udstanset hul i bagpladen. Omkranset af en ring i enten letmetal eller kunststof.

Der er et forskelligt antal kameraer for hver af modeller. Let at se ved at tælle ringene på de nye Samsung mobilers bagside.

De nye billeder viser også, hvilke signatur-farver de enkelte versioner får. Signatur-kuløren skal adskille de enkelte modeller og være den, som Samsung markedsfører stærkest.

Farven skifter for hver ny generation af Galaxy S. Den skal gøre telefonen spændende og forfriskende for forbrugerne, når der ellers ikke er så meget nyt at fortælle om den nye model.

Signatur-farven på de to billigste – Galaxy S23 og S23+ – bliver øjensynligt pink, mens den dyre S23 Ultra primært skal pakkes ind i grønt.

Interessant på de første reklamefotos er også, at de nye Galaxy telefoner vises sammen med de øretelefoner og smartwatches, som allerede kan købes i butikkerne.

Her ses forskellen i størrelse og antal kameraer på de tre nye Samsung Galaxy S23 telefoner, der får premiere i februar næste år. (Foto: 21Mobiles)

Med andre ord kunne det se ud, som om Samsung vil koncentrere den første store præsentation om de tre S23 telefoner. Nye version af Galaxy Watch og Galaxy Buds må vente til et senere tidspunkt.

Megen for-omtale har drejet sig om den specielle udgave af den helt nye Snapdragon 8 Gen. 2 processor, som Qualcomm vil levere til Samsung.

Den skal have en højere taktfrekvens end på konkurrerende toptelefoner fra bl.a. Motorola, OnePlus, Vivo og Sony – og dermed også være en smule hurtigere.

Ifølge det sædvanligvis meget vel-orienterede indiske nyheds-medie 21Mobiles skal denne super-motor dog være forbeholdt den dyreste Galaxy S23 Ultra model.

De billigere Galaxy S23 og S23+ må så nøjes med Exynos 2100 processorer, som Samsung selv har udviklet.

Batteriet på Samsung Galaxy S23 har en kapacitet på 3.900 mAh og kan oplades med 25 watt. Storebror S23+ får et batteri på 4.700 mAh og Ultra topmodellen et på 5.000 mAh. De to kan fyldes rimeligt hurtigt op med 45 watt. Det er meget langsommere end hos andre Android telefoner som f.eks. OnePlus, men fortsat hurtigere end Apples iPhones.

Her ses Samsungs nye Galaxy S23 Ultra topmodel med sine fire kameraer og i den karakteristiske grønne signatur farve. (Foto: 21Mobiles)

Samsungs forsigtige fremskridt på batteri-siden skyldes de dårlige erfaringer med Galaxy Note 7 telefonerne fra 2017.

Dem måtte Samsung trække helt tilbage fra markedet, fordi flere eksemplarer brød i brand som følge af overbelastede batterier. En skandale, der kostede Samsung milliarder af kroner dengang….

Efter rygterne at dømme får Galaxy S23 Ultra et helt ny-udviklet kamera på 200 megapixel, der kan optage 8K videoer med 30 billeder i sekundet (fps). Den nuværende Ultra må nøjes med 108 MP og 24 fps.

I 22-udgaven koster Ultra fra lige under 10.000 kroner. Den nye 23-model bliver næppe billigere – snarere dyrere. Regn derfor med mindst 10 kilo, så vi befinder os igen i Apple iPhone land rent prismæssigt.

Til sidst har jeg også fisket de tekniske specifikationer frem for den nye Samsung Galaxy S23+ 5G model frem, som formentlig er den, vi får at se i danske butikker.

De fortæller om en Samsung Exynos 2100 processor med 12 GB RAM. Skærmen er af Super AMOLED typen med en størrelse af 6,6 tommer, Fuld HD+ grafik og 120 Hz billed-opdatering.

Galaxy S23 mellem-modellen får et 108 megapixel hovedkamera, en 12 MP vidvinkel og en telezoomer på 10 MP. Selfie-skyderen på fronten får en 12 MP billedsensor….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegaver vi helst ikke ville have