Nu skal lyden også ses

Julegaver vi helst ikke ville have

(Foto: Eugene Zhyvchik / Unsplash)

Langt fra alle julegaver er lige velsete hos den tiltænkte modtager og figurerer derfor sjældent på vedkommendes ønskeseddel.

Ikke desto mindre er der jo pårørende og venner, som mener, de er klogere end gavemodtageren og derfor vælger en present helt efter deres egen mening.

En ny international undersøgelse afslører, hvilke ti ting folk absolut ikke håbede på lå pænt indpakket under juletræet i aftes – eller her til morgen i de lande, hvor gaveregnen først foregår den 25. december.

Defekte ting, der er købt billigt på udsalg, er den værste julegave, man kan modtage. Ting, der skal hjælpe med at tabe kilo, er heller ikke populære. Det samme gælder stearinlys, uanset hvor store og flotte de måtte være.

Badevægten er en af de julegaver, de fleste gerne ville have været foruden. (Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Historien kommer fra det amerikanske nyhedsmedie ”Fox Business”, der har fået indblik i en analyse fra online-handels-platformen ”Wish”.

Rundspørgen er foretaget blandt har 6.143 voksne i USA, Tyskland, Spanien og Storbritannien lige før jul.

Den er desværre ikke opdelt i de enkelte lande, så man kan ikke se, om den næst-mest hadede julegave stammer fra USA eller Tyskland. Der er tale om frugtkager, som hver fjerde – 23 procent – helst ville afvise som julegave.

Interessant er også, at politiske gaver er ytt. Det siger 20 procent, mens 13 procent ikke bryder sig om juleslips og 10 procent kopier af kendte mærkevarer som f.eks. i tøj og tasker.

(Foto: Kira auf der Heide / Unsplash)

Men totalt set er de mest upopulære de gaver, som minder om, at man typisk spiser og drikker alt for meget i juledagene.

På listens tredjeplads finder man nemlig gaver, der har med slankekure og vægttab at gøre. Det svarer 21 procent af de adspurgte.

Helt på samme linie lander badevægte på en ottendeplads med 12 procent og medlemskaber til et fitness center som nummer ti med 10 procent:

  1. Defekte udsalgsting – 28 procent
  2. Frugtkage – 23 procent
  3. Alle, hvad der har med slankekure at gøre – 21 procent
  4. Politiske gaver – 20 procent
  5. Tøj, der er ude af mode – 16 procent
  6. Billig chokolade – 13 procent
  7. Juleslips – 13 procent
  8. Badevægte – 12 procent
  9. Falske luksus-artikler – 10 procent
  10. Medlemskaber i fitness centre – 10 procent

Til sidst måske en god nyhed for uheldige gavegivere: Næsten 80 procent af de adspurgte i analysen fortæller, at de er gode til at vise glæde og entusiasme selv, når de åbner en uønsket pakke til jul.

 

https://www.foxbusiness.com/lifestyle/worst-holiday-gift-survey-suggests-people-dont-like-fruitcake-weight-loss-items-christmas-ties

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal lyden også ses